dep proco tai paprastai. Jei turi lysnus kiseneje ar nelysnus - tada verta. Jei neturi - tada neverta. as turiu i7 4790k. Buvau pradciai iki 4.3 pasikeles, paskui 4.4, bet dabar atstaciau i default.
Kazkodel man nuojauta kuzda kad OC kategorijai priskiria geriau testus praejus procus, nors cia as grynai is lempos speju.
del i3 tai cia 2 metu senumo informacija susakei. i3 uzteko,kai buvo senos konsoles. Isejus naujoms konsolems i3 jau ant ribos (su mazom isimtim). Realiai konsoliu gelezis silpna ir zaidimus bando maksimaliai joms optimizuoti. Konsoles turi tikrai daugiau negu 2 branduolius (nepamenu tiksliai kiek). Stai tau atsakymas, i kuria puse eina zadimu optimizacija.
O del tos magijos. Tai kol zaidimas sukasi, yra dar n kitu pocesu kompe, juos ir aptarnauja like branduoliai. Plius gali skirtis proco atmintis. Ir dar, kur procas moka su dviem gijom dirbti yra silpniau negu du branduoliai. Ten prie tam tikru salygu sugeba dvigubai skaicuoti (nuo duomenu tipo priklauso). O zaidimuose kazkur duoda +-30% galios papildomai. Galiu klysti, atkartoju ka skaiciau kazkur. Tad i5 yra gryni 4 branduoliai.
O tu variantu daug, ziurek apzvalgas konkreciai kiekvienam. Jei jau zaisi, tai imk i5 prie brangesniu variantu. Kiek girdejau, i5 net geriau OC negu i7 (jei jau smarkiai OC). Ir pats pagalvok. Su vienu i5 turesi 44 pfs, su kitu 47, su treciu 42, o silpniausiu kokiu 40. Zaidimine patirtis beveik ta pati, nustatymai - irgi beveik tie patys. O prie tam tikru zaidimu isvis skirtumo nebus.
Va skirtumas gali buti kada CPU ant ribos, tada net siek tiek spartesnis ar paspartinas procas duoda naudos - tik kiek tokiu atveju bus ?
Tad ir sakau, jei turi kiseneje pinigu, imk geresni. Neturi - bus gerai ir preastesnis. Apie i3 nemastyk. Yra youtubje kaip watch dogs apkraunami branduoliai, fps su i7/i5 ir i3. Saunus video. Paieskojus per 5 minutes ji susirasi. (kazkur jau esu ta linka ikeles).
Va pats paieskojau, ne tas variantas, kur turejau omeny, bet sueis:
https://www.youtube.com/watch?v=MbXZF7yUhgc