„Gorilla Glass” vieta ir automobilyje?

Puikiai pažįstamą „Gorilla Glass” šiuo metu naudoja ne tik iPhone išmanieji telefonai, bet ir kiti mobilūs įrenginiai, kurių priskaičiuojama 1,5 milijardo. Kita atsparaus, patikimo ir lengvo stiklo stotele gali tapti ne kas kitas, o automobilis, tokiu būdu sumažinant degalų sąnaudas ir izoliuojant  transporto priemonę nuo išorės triukšmo.

Šiandienos automobilių gamintojai ieško būdų, kaip sumažinti auto priemonės svorį ir degalų sąnaudas. Pasak „Corning” vice prezidento Jeffrey Everson, pritaikius „Gorilla Glass” automobilių pramonėje toks sprendimas gali sumažinti produkto svorį, pažeminti svorio centrą ir tokiu būdu „apkarpyti” kuro sąnaudas iki kelių procentų, priklausomai kiek stiklo bus panaudota. Manoma, kad toks sprendimas gali atnešti naudos ir kalbant apie išorinio triukšmo skverbimasi į automobilį. Kompanija tikisi, kad bent vienas automobilis turintis „Gorilla” stiklus prekyboje atsiras per artimiausius metus, tiesa, gamintojas nebuvo įvardintas.

Įdomu tai, kad „Corning” ruošia dar keletą stiklo atmainų, kaip kad antimikrobinis stiklas ar „Willow Glass”. Pastaroji inovacija apjungia popierinių banknotų plonumą, plastiko lankstumą ir stiklo patikimumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.