10 branduolių i9-10900K gali siurbti iki 300 W

ComputerBase“ kalbėjosi su keliais pagrindinių plokščių gamintojais ir sužinojo įdomios informacijos apie būsimus „Comet Lake-S“ procesorius. Kaip žinome, šie procesoriai bus vis dar gaminami naudojant 14 nm litografiją, o pridėjus papildomus du branduolius kyla problemų dėl energijos suvartojimo.

Pagrindinių plokščių gamintojai jau yra pasiruošę išleisti Z490 pagrindines plokštes, nes jų dizainas jau užbaigtas. To negalima padaryti, nes 10 kartos „Core“ procesorių elektros sąnaudos yra per didelės.

Didžiausia problema yra su 10 branduolių i9-10900K procesoriumi, kuris gali siurbti iki 300 W elektros energijos. Gali būti, kad pagrindinės plokštės nėra tam paruoštos. Priminsime, kad i9-10900K TDP reitingas bus 125 W, bet jis matuojamas prie bazinių dažnių.

„Intel“ kol kas nėra paskelbusi kada išleis „Comet Lake-S“ procesorius.

8 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kažkur mačiau komentarą ir mane prajuokino. Ne Comet Lake, bet Comedy Lake čia 😀

    • kernelis parašė:

      Vietoje 10C ir naujo soketo, geriau butu palike 8C ir sena soketa, taciau leide OC ant visu modeliu, ir isleide firmware update, su OC leidimu ant B serijos motkiu nekeldami kainos. PC bendruomeneje butu gave daugiau „karmos tasku“ uz tai.

      • adex parašė:

        na cia jau kertasi su kainu lineup’o politika, kurios jie tikrai nenores sugriauti, nes anksciau ar veliau jie normaliai grys i rinka, o dabar leide overclockinti viska ir veliau vel grize prie iprastos ,,premium“ K modeliu politikos atrodytu kaip baisus ,,blogieciai“. kad ir kaip liudnai ju padetis is price/performance puses dabar atrodo bet jie vis dar gauna solidu pelna, greiciausiai ir gaminti nelabai speja kaip visi perka 6-8coru cpu po tos ilgametes 4coru stagnacijos. tad ka jiems dabar realiai reikia tik daryti tai islaikyti didesni e-pimpala is marketingines puses, kad zmoniu pasamoneje isliktu tas ,,intel geriau“ fenomenas iki kol atsigaus

        • kernelis parašė:

          Logiska. Aisku, galetu ir sekanciose kartose leisti OC ant visko 🙂 Is esmes tai OC dabar ne toks, koks buvo seniau praktiskumo prasme. Jis kuo toliau, tuo labiau eina i visisku entuziastu ir bench’inimu nisa, nes boost algoritmai tampa good enough. Tarkim kad ir Ryzen 3000 imant. OK, OC yra leista ant visu, bet prasmes ji daryti is praktines puses (manual ta prasme, ne power limitus keiciant) faktiskai nera, nes kone iskart atsimusi i „diminishing returns“ praktikos atzvilgiu.

          Bet siaip jo, ivertinus 14nm pajegumus, ivertinus valdybos poziuri i antkaini, tai cia butu nelabai realistikas scenarijus.

    • Strelok parašė:

      Kiti bus pavadinti Hell Lake 😛 Nu Intel su savo kosher 14nm jau viską išspaudė ir tiesiog tempia gumą, kol 7nm…5nm…0.69nm atsiras.

  2. Frantisekas parašė:

    Nusiperki ausintuva skirta 150TDP procesoriams ausinti, o poto nustebes sedi kodel cpu throtlina po sekundes ant stress testo 😀

  3. Guja parašė:

    Viename forume jau anksčiau buvo išsakyta mintis jog dabar būtent Intel 10 serija bus karštos krosnis,o ne AMD..

  4. Ambient parašė:

    i9-10900K 10 branduoliu procesorius siurbia 300W tuo tarpu AMD 3970X su 32 branduoliais ~286W:

    https://st.overclockers.ru/legacy/blog/370098/153848_O.png

    Ar dar verta apie ka nors kalbet ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.