12 branduolių AMD procesorius pasirodys 2010 metais

Kaip jau minėjome anksčiau, pirmieji 45 nm AMD keturių branduolių procesoriai pasirodys dar iki šių metų pabaigos, o pirmieji šešių branduolių procesoriai – kitąmet. Jau pasirodė ir nauja AMD skaidrė su tolimesniais numatomais AMD serveriams skirtais procesoriais ir jų pasirodymo laiku.

Keturių branduolių Shanghai turėtų būti maždaug 20 proc. greitesnis už Barcelona, teigia TGDaily. Antroje 2009 metų pusėje pasirodysiantis šešių branduolių Istanbul turės 6 MB L3 spartinančiosios atminties, naudos HT 3.0 magistralę ir palaikys DDR2 tipo atmintį ir bus suderinamas su Socket F lizdu.

2010 metais AMD pristatys visiškai naują platformą pavadinimu Maranello, su kuria AMD pereis prie DDR3 tipo atminties. Šios platformos nariai yra šešių branduolių Sao Paolo (6 MB L3 atminties, 45 nm technologinis procesas) ir Magny-Cours su dvylika branduolių (12 MB L3 spartinančiosios atminties, 45 nm tech-procesas). Naujus procesorius palaikys ir nauji RD890S ir RD870S lustų rinkiniai kartu su SB700S pietiniu tiltu.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.