GTA IV perkopė 6 mln. kopijų riba, Microsoft teigia turinti pranašumą Xbox 360

Rockstar Games paskelbė, kad Grand Theft Auto IV pardavimai jau viršijo 6 milijonų kopijų ribą ir jie vis auga. Pirmoji diena buvo labai gera, per ją parduota apie 3,7 milijonai kopijų.

Grand Theft Auto IV (toliau GTA IV) jau gali pasidžiaugti vienu iš titulų – pelningiausiu produktų pramogų industrijoje. Jis juo tapo dvejose kategorijose – didžiausias pajamos per pirmąją dieną ir per visą savaitę. O tiksliau per pirmą diena buvo gauta 310 milijonų JAV dolerių, per savaitę – virš 500 milijonų JAV dolerių. Ties žaidimais, su juo gali lygintis nebent Halo 3, kuris per pirmąją dieną vien tik JAV uždirbo daugiau nei 170 mln. JAV dolerių. Halo 3 šioje kovoje vis dėl to pralaimėjo, tiesa, jis nėra kaip GTA IV, Halo 3 išėjo išskirtinai Xbox 360 žaidimų kompiuteriui.

Filmams taip pat kliuvo. Pasirodo, kad kompiuterinis žaidimas gali aplenkti netgi tokį Holivudo „blockbusterį“ (liet. labai įspūdingas filmas) kaip Karibų Piratai: Pasaulio Pakraštyje, kuris per pirmas šešias dienas pasauliniu mastu sugebėjo surinkti „tik“ 406 milijonus JAV dolerius pajamų.

Take-Two taip pat pasidžiaugė tokiais rezultatais: „GTA IV tapo geriausias produktas visoje pramogų industrijoje ir aplenkė per pirmąją savaitę bet kokį filmo ar muzikinio albumo pasirodymą. Rockstar tikslas buvo sukurtą dar geresnį GTA, nei, kad buvo ankščiau, atrodo kad tai jiems pavyko. Mus myli žaidėjai, o kritikai įvertino labai gerai.“

Tokia GTA IV šlove pasidžiaugė ir Microsoft, kurie jau pernai metais pagarsėjo tuo, kad su Rockstar sutarė dėl papildymo išskirtinai Xbox 360 turėtojams. Už tai jie suplojo nemenką sumelę. Tačiau Microsoft džiaugiasi ne vien tuo, o ir padidėjusiais pardavimais, kurie rodo, kad GTA IV mėgėjai verčiau renkasi Xbox 360, o ne konkurentų produktą. Microsoft sako, kad pardavimai Europoje išaugo 120-130 procentų po to, kai pasirodė GTA IV.

„Mes jau dabar matome, kad žaidėjai renkasi Xbox 360 versiją kaip prioritetinę. Daugelis iš jų žino, kad gali tikėtis papildomo žaidimo turinio. Tad mes manome, kad šie geri rezultatai išliks ir toliau.“, – sako Microsoft.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.