40GB PlayStation 3 vis dar bus su 90nm lustu

Kartu su 40GB „PlayStation 3“ išleidimu daliai pasaulio rinkos, daugelis neoficialių specifikacijų rodė, kad ši versija naudos naują 65nm lustą. Taip buvo manoma dėl to, kad pasak „Sony“ 40GB versija eikvos mačiau energijos nei 60 ar 80GB modeliai, tačiau pasirodo yra visai kitaip. Nepaisant to žaidimų kompiuteris vis tiek naudoja mažiau energijos, nors „Sony“ sakosi, kad naudojamas toks pat 90nm lustas.

Pasak Vokietijos leidinio „Heise Online“ iš tiesų į 40GB PS3 nėra įdėtas 65nm lustas, veikiausiai naudojamas toks pat 90nm, koks yra ankstesnėse versijose. Beje, „Sony“ paminėjo, kad 65nm lustai pasieks žaidimų kompiuterius kažkada po keleto mėnesių.

Visgi kaip paaiškinti „Sony“ pasisakymą, kad naujasis PS3 jau ima ne 200 vatų elektros, tačiau 135 vatus? Akivaizdu, kad turėjo būti pagerintas ir modifikuotas visas originalo pagaminimas.

Verta paminėti ir keletą nelabai gerų teiginių apie 40GB „PlayStation 3“. Visų pirma šis žaidimų kompiuteris išviso nepalaiko PlayStation 2 žaidimų, ką sugeba kitos versijos. Taip pat čia nėra ir atminties kortelių skaitytuvo, o ir randame čia tik dvi USB jungtis. Šitie visi, ir kiti patobulinimai, matyt leidžia 40GB PS3 sumažinti ne tik elektros sunaudojimą, tačiau ir kainą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.