AMD ateities planai

Kaip jau rašėme, AMD oficialiai pranešė apie savo finansinius pirmojo šių metų ketvirčio nuostolius. Visgi kompanija nesiruošia sėdėti sudėjusi rankų ir tikisi pelningai pradėti dirbti trečiame šių metų ketvirtyje.

Kaip teigia Techreport, AMD yra visiškai pasiruošusi vasarą pradėti masinę 45 nm procesorių (kodinis pavadinimas – Shanghai) gamybą. Šiuos gaminius prekybai AMD tikisi pradėti tiekti paskutiniame šių metų ketvirtyje. Taip pat nenumatoma pakeitimų ir pagal 45 nm technologiją pagamintų Bulldozer procesorių pasirodymo grafike 2009 metais.

AMD vadovas Hektoras Ruizas (Hector Ruiz) keliais žodžiais užsiminė apie kompanijos strategijos pasikeitimus. Kaip jau minėjome anksčiau, AMD ruošiasi atleisti 10 procentų savo darbuotojų. Be to, minimi planai uždaryti nepelningus verslo padalinius, mažiau susijusius su pagrindine kompanijos veikla. Iš Hektoro kalbos galima suprasti ir tai, jog AMD neatmeta galimybės parduoti savo gamybos fabrikus kitai kompanijai.

Dailytech naujienų portalas šiandien taip pat pranešė, jog AMD planuose – vienalytis šešių branduolių procesorius Istanbul, naudosiantis tokią pačią architektūrą, kaip ir keturių branduolių Shanghai. Tačiau tai dar ne viskas. Ketinama viename procesoriuje sumontuoti net dvi tokias šerdis, dėl ko sumoje procesorius turėtų net 12 branduolių. Abiejų kristalų tarpusavio sujungimui numatyta naudoti sparčią HyperTransport 3.0 magistralę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.