AMD pristato Spider platformą. Oficialūs Phenom testai

Šiandien AMD pristatė antrąjį bei trečiąjį savo Spider platformos komponentus – keturių branduolių Phenom procesorius bei 7 kartos lustų rinkinius. Priminsime, kad pirmoji šios platformos dalis yra Radeon 3800 serijos vaizdo plokštės.

Phenom procesoriai yra pirmieji AMD keturių branduolių gaminiai staliniams kompiuteriams. Savo savybėmis jie labai panašūs į rugsėjį išleistus Opteron procesorius su Barcelona branduoliu. Phenom procesoriai yra kurti AM2+ lizdui, kuris suderinamas su AM2 lizdu. Naujasis gaminys palaiko HyperTransport 3.0 standarto magistralę, yra pagamintas pagal 65 nanometrų technologinį procesą, turi 4x512kB L2 atminties ir 2MB L3 spartinančiosios atminties.

Kartu pristatytas ir "high-end" lustų rinkinys, kurtas šiems procesoriams. 790FX palaiko PCI-E 2.0, Crossfire X (iki 4 plokščių), bei pasižymi geromis spartinimo savybėmis. Pigesnis 790X savo savybėmis panašus į pirmąjį, tačiau palaiko Crossfire tik iš 2 vaizdo plokščių. Tuo tarpu 770 palaikys tik vieną vaizdo plokštę ir kainuos pigiausiai. Plokščių su 790FX AMD rekomenduojama kaina yra 150-250 JAV dolerių, o 790X – 99-150 JAV dolerių.

Šiandien pasipylė ir daug Phenom procesorių testų. Deja, jei gero nežada. Phenom procesoriai yra lėtesni už to paties dažnio Core 2 procesorius daugelyje sričių. Kol kas procesoriai nepasižymi ir ypatingomis spartinimo savybėmis ar mažu suvartojamos energijos kiekiu. Testus galite rasti: Hexus.net, Anandtech.com, Hothardware.com, PC Perspective.com, Techreport.com (790FX lustų rinkinio testai).

Prekyboje prieinami kol kas bus tik Phenom 9600 (2.2GHz) ir 9500 (2.3GHz). 2.4GHz dažnio 9700 bus išleistas gruodį, dėl neseniai pastebėtos branduolio klaidos. Procesorių kainas rasite čia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.