Asus Eee 1000HE veiks 9,5 h

Kompanija, kurią galima vadinti internetinių nešiojamųjų, kurie praktiškai nejaučia ekonomikos krizės, nes pirkėjai ieško kuo pigesnio produkto, tėvu ir mama, pranešė apie naująjį Eee šeimos modelį 1000HE. Pasak Asus, tai pirmasis nešiojamasis kompiuteris pasaulyje naudojantis Intel Atom N280 centrinį procesorių.

Asus Eee 1000HE bus įrašytas į kompiuterių istoriją, kaip pirmasis kompiuteris naudojantis Intel N280 Atom procesorių, kuris nuo savo pirmtako N270, kurį ir pakeičia, našumu skirsis ne itin daug, nes veiks panašiu 1,66 GHz dažniu (N270 – 1,6 GHz). Visgi svarbiausias naujojo lusto tikslas – pailginti kompiuterio darbo laiką mažinant energijos suvartojimą.

Kompanija teigia, kad šis nešiojamasis be papildomo maitinimo, tik su 6 celių 2,9 A baterija, sugebės veikti sunkiai suvokiamas 9,5 valandos. Turbūt svarbiausias energiją taupantis elementas be naujojo procesoriaus bus LED galinį apšvietimą turintis 10-ies colių įstrižainės ekranas. Asus taip pat mini ir 1000HE randamą Asus Super Hybrid Engine sistemą, kuri leis kontroliuoti procesoriaus darbą ir taip pagerinti našumą arba baterijos gyvavimo trukmę.

Kompiuteris turės patobulintą klaviatūrą, kurioje shift mygtukas pagaliau perkeltas į standartinę vietą. Būtent dėl šio aspekto skųsdavosi daug Eee naudotojų. Prie interneto bus galima jungtis 802.11b/g/n Wi-Fi, Ethernet jungtimis, o su išoriniais junginiais – Bluetooth ryšiu. Laikinieji failai bus saugomi 1 GB operatyviosios atminties modulyje, o nuolatiniai – 160 GB kietajame diske.

Užsisakius 1000HE iš anksto, kompiuteris mums kainuos 25 JAV valiutos vienetais mažiau, nei įprasta 399 dolerių kaina. Kompiuteris bus pardavinėjamas dviejų skirtingų – mėlynos ir juodos spalvų versijose.

3 Komentarai

  1. Tomas parašė:

    Nustebimo, tikrai nustebino. Puikus produktas!

  2. mowestside parašė:

    Nu šitas tikrai vertas dėmesio.

  3. inDex parašė:

    1000H Taip pats labai mielas…..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.