Asus planuoja sumažinti inventorių 30 procentų

Dėka sumažėjusios paklausos, blogėjančios ekonomikos ir naujų produktų pristatymų, kompanija Asus, viena iš didžiausių pasaulyje kompiuterinės technikos gamintojų, kenčia dėl inventoriaus pertekliaus. Vietinis Taivano dienraštis rašo, kad kompanija planuoja sumažinti savo inventoriaus kiekį bent jau 30% pirmajame 2009 metų ketvirtyje. Asus šiuo metu turi produktų, kurių bendra vertė siekia 1,33 milijardus JAV dolerių, o tikslas šį skaičių sumažinti iki 1,03 milijardų JAV dolerių.

Šio proceso metu, kompanija, manoma, praras net 20% prekių vertės, kas sudarytų apie 35,5 milijonus JAV dolerių ketvirtajam praėjusių metų ketvirčiui dėl prekių nuvertėjimo, pažymi dienraštis. Kaip spėjama, pagrindinių ir vaizdo plokščių inventoriaus kiekis turėtų būti sumažintas per 8-10 savaičių, įskaičiuojant ir jau įmontuotas į asmeninius kompiuterius, kurių bus mažiau, nes pardavimai tikimasi taip pat bus mažesni. Kompanija žada „pakarpyti“ ir eksploatacines išlaidas apie 10%. Mes net neabejojame, kad šiais sunkiais laikais Asus pritaikys naujas strategijas ne tik esamam inventoriui, bet ir kovai su valiutos kurso svyravimais. Nuostoliais „kvepia“, bet su panašiomis problemomis susiduria bemaž visi.

2 Komentarai

  1. Press parašė:

    Atrodo kad pigs ASUS gaminiai. Bet kol Lietuvoje sitos kainos pasireiks ,tai galim užmirst 😉

  2. -NRJ- parašė:

    panasu kad straipsnio foto mano motinine Love this board 🙂 bet jeigu gryztant i tema. ta manau kad sitas sunkmetis firmoms kazkiek i nauda – galima atsisakyti to kas nebuvo butina arba labai butina 🙂 nors gal klustu :I

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.