Sony: PS3 vis dar išliks brangiausiu žaidimų kompiuteriu

Aukšto rango atstovas iš Sony Compiuter Entertainment Europe interviu metu paneigė faktą, kad artimiausiu metu PlayStation 3 žaidimo kompiuterio kaina mažės, atsižvelgiant į pelningumą iš žaidimų kompiuterių rinkos. Tad akivaizdu, kad šis žaidimų kompiuteris išliks brangiausiu rinkoje, nepaisant to, kad aplink „siaučia“ ekonominė krizė, o žmonės išleidžia vis mažiau.

„Aš manau, kad taip ir bus (aut.past. žaidimų kompiuteris išliks brangiausiu). Aš nenoriu pasakyti, kad nebus visiškai jokių kainų mažinimų artimiausiu metu. Aš taip pat nesakau, kad mums to nereikia – mūsų produktas iš tiesų brangus. Yra galimybė sumažinti (aut. past. pagaminimo) kainas ir mes esame pajėgūs tai padaryti.“, – sakė Deividas (David Reeves), Sony Computer Europe prezidentas, kai kalbėjo interviu portalui Eurogamer.

Šių metų pradžioje analitikai spėjo, kad po didelės recesijos pirmajame ketvirtyje Sony Computer Entertainment turėtų sumažinti žemiausios klasės PlayStation 3 varianto kainą iki 300 JAV dolerių. Tai reikštų, kad už Nintendo Wii šis žaidimų kompiuteris būtų brangesnis vos 50 JAV dolerių, o su Microsoft Xbox 360 Premium kainuotų tiek pat.

Net neverta abejoti tuo, kad kainos mažinimas padidintų PlayStation 3 populiarumą, nes šiuo metu jo kaina siekia net 400 JAV dolerių, o vartotojai mažina savo išlaidas, nes niūrios ekonominės tendencijos ir prognozės paveikė ir juos. Tiesa, galime priminti, kad pagaminti kiekvieną PlayStation 3 kainuoja net apie 448 JAV dolerius, o oficiali šio produkto kaina siekia jau minėtus 400 JAV dolerių. Tai reiškia, kad kompanija praranda pinigus nuo kiekvieno parduoto įrenginio, tad Sony pripažino, kad jei reikia apsisaugoti nuo tolimesnių nuostolių.

„Mes stengiamės apsaugoti save labai kietu „šarvu“, kas mums lengvai leistų įveikti vienerius ar dvejus metus šioje ekonominėje padėtyje. Jei tai patyrėte ir jūs, jūs turbūt žinote, kad reikia pereiti į šį rėžimą – tai panašu į šarvuotį. Jūs turite būti tvirtas, ir vėliau staiga išeiti, kai tik saulė pasirodys“, – sakė M. Ryvsas.

6 Komentarai

  1. Bulllet666666 parašė:

    Manau teisingai daro.. Gi galingiausia bei kokybiskiausia konsole buvo ir bus PS3, na bent jau iki kito xbox 720 ar PS4 isleidimo. Ir siaip as asmeniskai uz kokybe ir galinguma (nors jis dabar neisnaudojamas) negailiu pinigu , juk geras daiktas brangiai kainuoja 🙂 . O kas del zaidimu tai tas pats , ir tai nusiperki kokius 4 zaidimus ir perejes keitiesi su draugais ar siaip skelbimuose pasieskai kas keistu. Na bet cia tik mano nuomone….

  2. pushaz parašė:

    Bullet6666 – sutinku,nors turiu tiek x360,tiek ps3,bet kokybe kaip diena nuo nakties,o del geimu tai..nera tokios dideles bedos ;)Tiek,kad kol kas ps3 kaip ir nenulauztas,gal todel jis moraliskai auksciau stovi 🙂

  3. Press parašė:

    Nors SONY gamindama darosi sau nuostolius ,bet tai kompensuojasi is kitos pusės. Pvz žaidimai. Už kiekviena žaidimo licenzija jie gauna pinigu ,o dėl PS3 žaidimų trukumo tai čia tik europoj tas truputelį pasijaučia ,bet kokioj Japonijai žaidimu yra labai išvystyta. Diduma pelno jie gauna iš vietines rinkos. (o kiek daug parasiau :D)

  4. SB parašė:

    pushaz>>>Kaip ir bebutu, taciau pas mane problema del galimu finansu, kurie butu skirti PS3. Jis vel bus ijungtas tik del KillZone 2.

  5. pushaz parašė:

    SB – deja,negaliu paremti 😉 o jei rimtai-kas kiek gali sau leisti,tas tiek leidzia.Man geimai praktiskai nekainuoja 😛
    Asmeniskai be galo laukiu Gran Turismo 5,jau nebedaug liko

  6. Bulllet666666 parašė:

    Pushaz , as visus grant turismo perejes ir pirkciau nors ir uz 3000lt (jei tureciau) PS3 vien del gran turismo 5 , nes tai pats geriausias visu laiku lenktyniu zaidimas (simuliatorius) , o SB 2009 ps3 turi kur kas geresniu exlusive zaidimu negu kazkoks xbox360 , mano nuomone …. O tas tavo pasakymas \\\\\\\\\\\\\\\"ijungtas\\\\\\\\\\\\\\\" tai viska apie tave pasako, kad tu turi xbox 360 ir esi fanboyus:) , siaip jeigu ps3 butu nulauziamas tai xbox 360 sakes butu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.