Asus pristato pirmąją pasaulyje garso plokštę su HDMI sąsaja

Šiuo metu Taipėjuje, Kinijoje vykstančioje Computex 2008 parodoje kompanija Asus pristatė dar kelis naujus produktus. Šį kartą tai ne dar vienas Eee kompiuterių serijos atstovas, bet vidinė garso plokštė palaikanti HDMI išvestį.

Naujoji garso korta Xonar HDAV1.3 yra visiškai suderinama su HDMI jungties, 1.3a versija ir garso signalus koduos iš aukštos raiškos vaizdinio signalo. Plokštė taip pat gebės iškoduoti Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio (24-bit plotmėje, 96-192 KHz dažnio signalą) formatų audio signalus iš Blu-Ray kompaktiniu diskų. Xonar bus jungiama į PCI Express x1 spartos lizdą ir suteiks mums 7.1 erdvinio garso sistemos galimybės.


Asus Xonar HDAV1.3

Siekiant pagerinti iškoduojamo garsinio signalo kokybę, plokštė naudos mišrų (analoginį-skaitmeninį) kodavimo būdą, kuris veikdamas visus aštuonis kanalus iškreips garsą tik 0,0004 %. SMR koeficientas plokštėje sieks 120 dB. Kad plokštė ne tik gerai „skambėtų“, bet ir gerai „rodytų“ Asus joje integravo Splendid HD vaizdo procesorių, kurio pagalba Blu-Ray filmuose esantys „blizgučiai“ bus iškoduojami, papildomai nepakraunant centrinio kompiuterio procesoriaus.


HDAC H6 erdvinio garso kanalų plėtinys

Visa tai reiškia, kad vartotojai neturintys aukštos kokybė vaizdo plokštės ar galingo centrinio procesoriaus gali džiaugtis aukštos raiškos bei kokybės Blu-Ray filmais, savo kompiuteryje įdiegę tik vieną plokštę – Xonar HDAV1.3. Pagrindinės įrenginio smegenys – tai Asus AV200 dekoderio lustas, kuris ir skaičiuos ankščiau minėtojo mišraus iškodavimo sistemos algoritmus.

Rinkoje pasirodys dvi garso plokštės versijos – įprastinė ir Deluxe. Pastaroji versija siūlys tokias pačias galimybes kaip ir originalioji, tik šios plokštės komplektacijoje bus pridėta HDAV H6 erdvinio garso kanalų išplėtimo panelė. Anonso metu gamintojas nepateikė jokios detalesnės informacijos apie galimas produkto kainas bei pasirodymo prekyboje laiką, tačiau manoma, kad plokštės kaina turėtų perkopti 100 JAV dolerių ribą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.