Atnaujintas XBOX 360 procesorius

Kompiuterių procesorių branduolių mažinimas beveik visada atneša naudą tiek gamintojams, tiek ir vartotojams. Sumažintas techprocesas leidžia procesoriui dirbti didesniais dažniais arba sumažinti suvartojamos energijos kiekį ir tuo pačiu dirbti mažesnėje temperatūroje. Konsolių procesorių branduolių sumažinimas didelės naudos dažniausiai neatneša, tačiau tik ne XBOX 360 atveju. Žaidimų mėgėjai tikisi, kad naujas 65 nm procesorius leis sumažinti konsolės kaitimą ir padidinti jos stabilumą.

Sumažinus XBOX 360 montuojamų IBM Xenon trijų branduolių procesorių takelių plotį nuo 90 nm iki 65 nm (kodinis branduolio pavadinimas Falcon) supaprastėjo ir jo aušintuvas. Jame neliko vamzdelių, padedančių efektyviau išsklaidyti šilumą ("heatpipes"). Iš to matyti, kad procesoriaus suvartojamas elektros energijos kiekis smarkiai sumažėjo.

Įdomu tai, kad vaizdo procesorius, kuris iki šiol buvo laikomas didžiausiu XBOX problemų sukėlėju, liko nepakitęs. Visgi centrinio procesoriaus pakeitimas turėtų teigiamai atsiliepti gamintojams, mat mažesnio technologinio proceso gaminius gaminti atsieis pigiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.