BitTorrent administratorius pripažintas kaltu pirmoje P2P kriminalinėje byloje

26 metų vaikinas, kuris gyvena Klintone, Virginijoje, Danielis Dovas (Daniel Dove) yra kaltinimas tuo, kad vykdė konspiraciją ir šiurkščiai pažeidė autorines teises. Taip nusprendė federalinis prisiekusiųjų teismas, ir Danielis gavo rolę, kurioje jis įvardytas kaip BitTorrent trakerio administratorius bei atsakingasis asmuo už paieškos sistemą EliteTorrents.

Vaikinui gresia nei daug, nei mažai – 10 metų kalėjime. Jis savo nuosprendį sužinos šių metų rugsėjo 9 dieną.

Galime priminti, kad federalinė valdžia išjungė EliteTorrents paieškos sistemą po to, kai 2005 metų gegužės 25 dieną joje „nutekėjo“ filmas Star Wars Episode 3: Revenge of The Sith, nors jis kino teatrus turėjo šturmuoti tik po šešių valandų.

Dovui pateikti pirmieji kaltinimai iš prisiekusiųjų teismo, taipogi jis jau pripažintas kaltu dėl EliteTorrent veiklos. FTB reido metu taipogi buvo sugaudi dar du administratoriai – Skotas Mkauslandas (Scott McCausland) ir Grantas Stanlėjus (Grant Stanley), kurie buvo pripažinti kaltais, tačiau praleido prisiekusiųjų teismo procesą. Tiesa, jiems abiems skirtos bausmės – penki mėnesiai kalėjime bei penki mėnesiai namų arešto. Grantas Stanlėjus taip pat privalės sumokėti 3000 JAV dolerių baudą.

Spaudos pranešime, kurį pateikė Teismo Departamentas, EliteTorrents pritraukė daugiau kaip 125000 narių, kurie 700+ filmų parsisiuntė daugiau nei 1,1 milijoną kartų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.