Microsoft nutraukia Windows XP licencijų pardavimus

Esame rašę, kad vieną kartą Microsoft korporacija jau buvo pratęsusi Windows XP prekybos laikotarpį, tačiau tai antrą kartą nenutiks. Kompanija nusprendė nutraukti nuo šios savaitės pradžios visus Windows XP licencijų pardavimus bei nekreipė dėmesio į vartotojų pareiškimus palikti OS rinkoje. Taip Microsoft aiškiai sako pirkti Windows Vista. Tiesa, XP mirė tik dalinai.

Kodėl dalinai? Pirmas atvejis, kuo neabejojama, kad tokie gigantai kaip Dell ir kiti nusipirko daug licencijų, tad jų turimos atsargos pasibaigs negreitai. Kitas dalykas, kad XP bus galima naudoti – tiesa, tik įsigijus Vista Bussines ar Ultimate versiją.

Teisėtai XP operacine sistema galės naudotis ir žmonės, kurie pirks naujuosius ypač pigus ultranešiojamuosius kompiuterius. Tokiems kompiuteriams kaip Asus Eee PC ar MSI Wind leista oficialiai su nauja licencija XP paleisti iki kitų metų sausio pabaigos.

Žinoma, kaip matome – vartotojai visgi pasiekė savo. Microsoft planus koregavo ne kartą, nors apie milijoną vartotojų reikalavo palikti XP sistemą perkyboje iki Windows 7 pasirodymo, Microsoft šiam žingsniui neįsiryžo. Kompanija jau nelabai žino būdų, kaip pritraukti pirkėjus – vienas iš jų Windows XP licencijų išdavimo sustabdymas. Nors vartotojų sektoriuje naujajai operacinei sistemai sekasi palyginti neblogai, Vista visiškai nesiseka pelningame verslo segmente – Intel pareiškė nediegsianti artimiausiu metu Vista, veikiausiai jie lauks Windows 7.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.