CeBIT 2009 sulaukė penktadaliu mažiau lankytojų

Visai neseniai pasibaigė didžiausia pasaulyje technologijų ir kompiuterinės įrangos paroda CeBIT, kasmet vykstanti Vokietijoje, Hanoveryje. Turbūt skaitėte daugumą parodos metu Technews.lt pasirodžiusių naujienų, tačiau neišvydote kardinalių naujovių ar revoliucinių produktų. Dauguma jų buvo tik senesnių modelių patobulinimai po naujais vardais. Kaip bebūtų, CeBIT rezultatai, turint galvoje pasaulinę finansų krizę, nėra tokie liūdinantys, kokių buvo galima tikėtis.

CeBIT organizatoriai išplatino pranešimą, kuriame kalbama apie parodos pasiekimus. Be abejonės, optimizmas tokiu metu yra bene svarbiausias, todėl pareiškimas pradėtas žodžiais : „CeBIT 2009 prasidėjo ir pasibaigė sėkmingai ir padidino optimizmą informacinių ir komunikacijų technologijų pasaulyje“. Kaip bebūtų, tiek dalyvaujančių kompanijų, tiek lankytojų buvo mažiau nei praėjusiais, 2008-iais, metais. Iš viso parodoje apsilankė 20 % mažiau žmonių – šiek tiek daugiau nei 400 000, o 69 skirtingų šalių kompanijų skaičius siekė 4300.

Įdomu tai, kad smarkiai sumažėjo lankytojų iš Azijos šalių, tačiau Amerikos ir Artimųjų Rytų gyventojai lankėsi parodoje dar labiau noriai. Tuo tarpu mes tikimės ten būti kitais metais – kovo 2-6 d. dienomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.