Ženeva : Infiniti Essence Concept hibridas

Dažnas, jei ne kiekvienas bent šiek tiek besidomintis automobiliais žmogus, paprašytas pasakyti bent vieną hibridinę pavarą naudojantį automobilį paminėtų Toyota Prius. Jam kompaniją visai neseniai papildė ir labai panašus modelis iš Honda – Insight. Bet šį kartą kalba eina ne apie tokius jau pakankamai įprastus serijinius modelius. Pirmojoje naujienoje iš Ženevos automobilių parodos supažindinsime su Nissan planuojamu sportiniu automobiliu, kuris kol kas tėra koncepto stadijoje, tačiau jei bus gaminamas masiškai, naudos hibridinį variklį.

Infiniti prekinis vardas, daugiausiai pažįstamas amerikiečiams, nes istoriškai būtent jiems ir buvo skirtas, Ženevos automobilių parodos stende turi ką parodyti – tai Essence Concept, kurio dizainas tikrai gniaužia kvapą, kuris vienaip ar kitaip tikrai nepaliks abejingų. Essence greičiausiai bus naujosios Infiniti dizaino srovės pirmtakas, kuriuo bus remiamasi kuriant ateities modelius. Tokie dizaino elementai, kaip priekinės grotelės ar ištęstas galinis langas, jei turės pritarimą tarp pirkėjų, greičiausiai bus pritaikyti G serijos sedanuose ir kupė. Nissan pranešė, kad šis automobilis turi Safety Shield technologijų visumą, kurią sudaro šoninio ir galinio susidūrimo, kelio linijos kirtimo išvengimo apsaugos.

Po variklio dangčiu sumontuotas 3,7 litro benzininis V6 tipo agregatas, panašus į naudojamą naujajame Nissan 370Z ar Infiniti G37 Coupe modeliuose. Šis variantas turės du turbokompresorius bei tiesioginį degalų įpurškimą ir tai leis pasiekti net 434 AJ. Kaip jau minėjau šis įprasto tipo vidaus degimo variklis turės ir vadinamąjį 3D Motor. Tai, pasak kompanijos, bus elektrinis variklis esantis tarp pagrindinio motoro ir pavarų dėžės. Teigiama, kad tai papildomai suteiks 158 AJ, o galia jam bus tiekiama iš ličio jonų baterijų sumontuotų po bagažinės sritimi.

Kadangi kol kas tai tik koncepcinis variantas, Nissan nepraneša nei kuro sunaudojimo, nei kitų duomenų susijusių su hibridinės sistemos darbu. Džiugu tai, kad kompanija visgi patvirtino planus pristatyti kūrinį ir plačiajai rinkai jau kitais metais, tačiau su turbodyzeliniu varikliu ir tuo pačiu 3D Motor. Apie kainą kol kas nėra kalbama, tačiau pasak kompanijos pirkėjai „turi būti pasiruošę sumokėti už dyzelinį hibridą, kuris yra aukščiausios klasės segmente“.


19 Komentarai

  1. Wicked Akuba parašė:

    Jei turite kokių nors klausimų dėl variklio ar sąvokų, drąsiai klauskite komentaruose. Taip pat labai laukiu pačios naujienos vertinimo, ar jų reikia ir daugiau. Dėkui!

  2. jtd parašė:

    pagaliau :)! grozis masiniukas,bet turbut stipriai keisis kol isriedes i gatves

  3. SarzzeR parašė:

    Oj tokių gražių gražių mašiniukų reikia, ir reikia daaug! 🙂

  4. SlasheR parašė:

    man tai uznesha i batmobili

  5. jtd parašė:

    maziau komiksu skaityk

  6. tyRonas parašė:

    PAGALIAU 🙂 kažin kur gaut 1680×1050, kad užsimest ant desktop?

  7. crooked parašė:

    asmeniskai as tai pries tokias naujienas, puslapis apie IT naujienas tai masinos cia nei prieko (: bet gerbiu uz tai, kad bent kazkokia naujiena paraso 🙂

  8. Wicked Akuba parašė:

    Puslapis apie IT bei Techniką. Automobiliai taip pat technika 🙂

  9. Zoom-Zoom parašė:

    Ką gi, laukiam daugiau naujienų 🙂

    Dėl Infinity, kiek žinau, tai nėra amerikos rinkai skirtas prekinis ženklas, gal tik pirmieji modeliai buvo pristatyti pirmiausia Jav, bet paplitę jie ir kitur.

    Na o apie automobilį galiu pasakyti, kad labai jau \"Mazdiškai\" atrodo 😀

  10. Wicked Akuba parašė:

    Zoom-Zoom – jei atmintis neapgauna, Toyotai pristačius Lexus, o Hondai – Acura brandą, kuris ir buvo skirtas Amerikoje konkuruot brangių automobilių rinkoje, Nissan pasekė jų pavyzdžiu, nes taip pat siekė atsigriebti tos dalies, kuri tuo metu davė tikrai labai didelį pelną. Žinoma, galiu ir klysti, pataisykit, jei esu neteisus 🙂

  11. FoZ_ parašė:

    Paivairinimas yra gerai, laukiu daugiau automobiliu naujienu. 😉

  12. Unamed parašė:

    Grozis tai nenugincijamas,bet kaina kaip Ferari bus 😉

  13. dzigitto parašė:

    Nepamirškit kad tai tik concept\’as. Ir manau kad bus tas pats kaip ir su kitais automobiliais, pvz: scirocco. Tiesiog jį daug labiau suprastins.
    Ir štai scirocco conceptas: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/VolkswagenSciroccoConcept.JPG
    Ir štai taip automobilis atrodo dabar: http://driverscorner.files.wordpress.com/2008/08/volkswagen-scirocco-2008-743809.jpg

  14. jtd parašė:

    na buna ir isimciu..,jei pasirodys tai tikrai bus pigesnis uz ferrari,nes nereiks paklot uz varda

  15. pushaz parašė:

    dzigitto – ka bendra turi VW auro ir Nissan,Infinity?konceptas tai konceptas,bet ar zinai,kad Nissan (siuo atveju Infinity) konceptus pakeicia maziausiai isleisdami i masine gamyba?
    R35 GTR paziurek koncepta ir isleista

  16. corehead parašė:

    sitas vienas grazesniu konceptu, is tu hibridiniu serijos, nes \"tesla\" visai nedaili bent man, dar keletas retesniu modeliu irgi nieko dailaus, o sitas tikrai grazutis..
    uz naujienas net nzn, seip man patinka auto naujienos, uztai didelis pliusas, bet as kazkodel abejoju kad turite tam resursu, gal geriau juos panaudoti tiesiog IT technikai… net nzn…

  17. PauliusBa parašė:

    Infiniti yra Nissan.

  18. pushaz parašė:

    pauliusba – kas tave cia ileido?tavo \"komentarai\" tai lediniai 😀
    Deja ne Infinity yra Nissan,o Nissan yra Infinity

  19. PauliusBa parašė:

    Jeigu Nissan būtų dukterinis brandas Infiniti [nadininkas], tai būtų kaip mane taisyt bandai. Kolkas Infiniti yra dukterinis brandas Nissan\’ui, tad Infiniti yra Nissan.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.