Foxconn Mars – nauja pagrindinė plokštė spartinimo mėgėjams

Foxconn pristatė naują pagrindinių plokščių šeimą pavadinimu Quantum Force. Iki šiol nelabai spartintojų mėgstama kompanija ketina šia serija patraukti būtent jų dėmesį. Pirmąją šios serijos plokštę Foxconn pavadino romėnų karo Dievo Marso vardu.

Ši pagrindinė plokštė paremta Intel x35 lustų rinkiniu, kuris labai gerai vertinamas Intel Core 2 procesorių spartintojų. Plokštė palaiko visus Intel LGA775 lizdo procesorius, taip pat kaip ir ne už ilgo pasirodysiančius 45nm Penryn šeimos procesorius. Mars veikia su DDR2 tipo atmintim (iki 1066MHz dažnio), taip pat turi du PCI-E x16 lizdus, tris PCI lizdus bei vieną PCI-E x1 lizdą. Plokštė taip pat turi integruotą 8 kanalų garso posistemį, palaiko eSATA diskus Intel Matrix RAID diskų masyvus.

Dėmesio nusipelno ir plokštės BIOS programa, pavadinimu Galdiator. Foxconn žada, kad Gladiator suteiks vartotojui daug laisvės, siekiant kuo labiau padidinti sistemos našumą. Jau su ankstyva Gladiator BIOS versija Foxconn Mars pagrindinė plokštė sugebėjo pasiekti 575MHz FSB dažnį su Core 2 Duo E6700 procesoriumi, aušinant jį oru.

Plokštė turėtų pasirodyti jau šį mėnesį. Numatoma jos kaina – maždaug 230 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.