Galimas Xbox 360 su HD DVD

Daugelis pirkėjų perka PlayStation 3 ne dėl žaidimų galimybės, tačiau dėl galimybės žiūrėti Blu-Ray filmus. Nors Sony aiškina, kad Blu-Ray privalomas žaidėjams, jie tai iš dalies neigia, beje tai padidina PS3 kaina ir šiuo metu PS3 yra paskutinėje vietoje perkamumu iš naujos kartos žaidimų kompiuterių. Fenomenas, tačiau PS2 pasirodymo metu žaidėjams taip pat nereikėjo DVD.

Naujojo High-Definition kare įmanomos visos priemonės. HD DVD ir Blu-Ray stovyklos daro viską, kad tik išsiveržti į priekį. Kaip žinia Microsoft remia Toshiba sukurtą HD DVD įrenginį, jo priedas yra skirtas Xbox 360 kompiuteriui. Pasak naujausių pranešimų dirbama prie naujo Xbox 360 modelio, kuris turės HD DVD ir jis bus skirtas ne tik filmams, bet ir žaidimams.

Naujasis įrenginys turbūt būtų atsakymas į Sony taip giriama Blu-Ray diskų skaitytuvą.

Tiesa keista tai, kad daugelis apklaustų žaidėjų net nenutuokia apie High-Definition galimybes PS3 ir X360 žaidimų kompiuteriuose. Tai tik parodo, kad žaidėjai renkasi pagal kainą arba vardą ir net nunutuokia Blu-Ray svarbos.

„Į Xbox įstatyti HD DVD įrenginį yra sunku“, – sako vienas iš Toshiba atstovų. „Mes prie to dirbame. Tiesa, jei tokia konsolė išeitų, o mes manome, kad taip ir bus, jis nebus vien žaidimų aparatas, tai pripažįsta ir Microsoft“.

Tiesa, leidžiama suprasti, kad toks gaminys butų skirtas visai kitai auditorijai, negu dabar nusitaikęs Xbox 360. Tai pasako ir faktas, kad Toshiba ant Xbox 360 su HD DVD nori matyti ir savo vardą, to Sony daryti nereikia, nes jie ir sukūrė Blu-Ray.

Dabar JAV paduodamas HD DVD priedas kainuoja apie 180 JAV dolerių, tai leidžia Xbox žaidėjams mėgautis HD DVD filmų teikiamais malonumais. Šių metų viduryje tokių įrenginių buvo parduota 155 tūkstančiai. Galbūt Microsoft ir Toshiba suprato, kad reikia daryti tokia strategija kaip pas Sony, kuri turi integruota Blu-Ray grotuvą, ir į Xbox 360 integruoti HD DVD grotuvą bei taip padidinti savo dalį ties žaidėjais, kurie rinktųsi ne Blu-Ray, bet HD DVD formatą.

Tiesa, dabartiniai Xbox 360 žaidėjai gali šiek tiek sunerimti, nes jų esamas sistema gali būti pasenusi, jei bus sugalvota HD DVD padaryti ir žaidimas, kas kalbama, tačiau Microsoft ramina – jums nereiks HD DVD. Viską parodys tik laikas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.