Gimė naujas karalius – nVidia 9800GX2

„Naujas karalius jau čia“ – galime būti tikri, išgirstume iš nVidia lūpų. Bet kokiu atveju tai būtų tiesa. Kad ir kiek daug minusų turėtų šis nVidia kūrinys, jis pasirodo jau šiandien ir yra sparčiausia vaizdo plokštė visame pasaulyje. Apie šį sumuštinį pirmą kartą jums pranešėme jau sausio pradžioje. Dar prieš plokštės pasirodymo datos paskelbimą, kuri vėliau keitėsi, jūs išgirdote apie šio spartuolio bei dar kelių nVidia produktų atidėjimą. Prieš mažiau nei mėnesį mes jums pateikėme nuotraukas, įrodančias specifikacijų patikimumą bei vienos pirmųjų, Albatron oficialias nuotraukas.

Apskritai, 9800GX2, greičiausiai, yra sulaukusi didžiausio rašytojų ir lankytojų dėmesio, įvairiuose portaluose apie „dvigalvius slibinus“ iš nVidia ir ATi(3870X2) vykdavo karščiausios diskusijos. Dabar visos abejonės ir spėjimai baigėsi, nVidia oficialiai pradeda prekybą savo sumuštinio tipo vaizdo korta ir mums telieka apibendrinti specifikacijas ir kompanijos, kurios jau dabar turi šį modelį savo fronte.

Standartinėje versijoje G92 branduoliai dirba 600, shader procesoriai 1500, o vaizdo atmintis 2000 MHz dažniu. Žinoma, kad visose 9800GX2 versijose stream procesorių kiekis siekia 256 vienetus(2×128), o magistralės plotis siekia 512 bitus (2×256 bitai). Šiame vaizdo posistemyje yra naudojama trečios kartos GDDR atmintis, kuri leis pasiekti 128 GB/s pralaidumą. Plokštė turi dvi DVI išvestis, kuris išdėstytos labai neįprastai – plokštės viduryje. Kad 9800GX2 veiktų be problemų, rekomenduojama turėti mažiausiai 580 W maitinimo bloką.


 Gamykliniu būdu spartinta MSI 9800GX2 versija

Pirmieji oficialiai plokštę pristatė jau minėta Albatron kompanija bei Sparkle ir Inno3D. Jų gaminiai visiškai standartiniai, todėl nieko naujo apie juos pasakyti negalime. Po jų seka BFG, Gainward, XFX, EVGA ir Zotac, kurią reikia pagirti už teikiamą neįprastą žaidimą – Lost : Via Domus. MSI pati pirmoji, ir kol kas vienintelė, pristatė savo 10 procentų gamykliniu būdu spartintą variantą, kuris dirba 660/1650/2400 MHz dažniais (atitinkamai branduolio/shader‘ių/atminties). Plokščių kaina, kaip jau ir buvo kalbama, siekia maždaug 600 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.