Google sistemos darbas sutriko dėl žmogiškosios klaidos

Kaip žinia, Google paieškos sistemoje yra įdiegta apsauga nuo potencialiai žalingų interneto svetainių jūsų asmeniniam kompiuteriui, tad prieš į ją įeinant, Google jus perspėja. Tačiau savaitgalį, tiksliau šeštadienį, nutiko taip, kad paieškoje visi interneto portalai tapo kenkėjiškais, net google.com.

Nežinia, kas kilo programuotojų ar įgudusių kompiuterininkų galvose, tačiau Google iškart po įvykio pranešė, kad jokių sistemos klaidų, ar tuo labiau antpuolio nebuvo. Kaip buvo rašoma BBC.co.uk, Google kaip ir kasdien atnaujino žalingų interneto svetainių sąrašą. Netyčia buvo padaryta žmogiška klaida, į adresyną įvestas pasvirasis brūkšnys, o juo, kaip žinia, prasideda visų svetainių adresai. Automatiškai sistema pripažino visus adresus grėsmingais bei įspėjo, kad svetainės turinys gali būti žalingas jūsų kompiuteriui. Tiesa, klaida buvo greitai pastebėta ir pašalinta per maždaug 40 minučių.

3 Komentarai

  1. pushaz parašė:

    Nei vienas nesam apsaugoti nuo zmogisku klaidu

  2. ligonis parašė:

    atsimenu sita iviky 😀
    truputi pasimetes ispradziu buvau

  3. marazinas parašė:

    O aš ir galvoju, kas per nesąmonė, kad eilinius puslapius man kaip kenkėjiškus rodė. Bet taip ir pamiršau po to išsiaiškinti, o čia žiūriu jau naujiena įdėta 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.