HD DVD ir Blu-Ray karas baigėsi?

Atrodo dviejų formatų karas dėl dominuojančios ir vienvaldystės pozicijos rinkoje eina į pabaigą. Kompanija Toshiba, kaip praneša Hollywood Reporter, nenorėdama likti „paskutinė žiurkė“ skęstančiam laive, ketina išsižadėti pačios sukurto ir visą laiką aktyviai remto HD DVD formato.

Kaip teigia informacijos šaltinis, palaikymo nutraukimas turėtų įvykti per dvi ateinančias savaites, tačiau tai kol kas tik preliminari informacija, kadangi pati bendrovė šio pranešimo oficialiai nekomentavo. Jei tai įvyktų – HD DVD formato karste būtų įkaltas paskutinis vinis na, o Sony su savuoju Blu-Ray taptų nugalėtojai.

Tikriausiai Toshiba ketinimus palikti savo sukurtą diskų formatą paskatino pastarųjų nesėkmių virtinė, kuri prasidėjo nuo didžiųjų kino studijų migravimo į Blu-Ray pusę. Pirmoji tai padarė Warner Brothers kino pramonės gigantė, CES 2008 parodoje pareiškusi, kad produktus leisianti tik Blu-Ray formato diskuose. Prie „migruojančiųjų“ prisidėjo ir kitos didžiosios kino bendrovės na, o galiausiai situaciją pablogino didžiausios pasaulyje tinklinės nuomos kompanijos Netfix ir Best Buy parduotuvių tinklo pareiškimai, kad pastarieji juridiniai asmenys produkciją siūlys taip pat tik „mėlynojo lazerio“ diskuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.