IBM su Ebay gavo didesnį pelną dėl dolerio nuvertėjimo

Dvi JAV technologijų gigantės, tai yra Ebay ir IBM, pasakė, kad džiaugiasi pirmojo ketvirčio rezultatais. IBM pasigyrė net 25 procentais augusį pelną, kuris dabar sudaro 2,31 milijardo JAV dolerių. Pajamos siekė 24,5 mlrd. dolerių, kai analitikai prognozavo vos ne milijardu mažiau – 23,7 mlrd.

Tuo tarpu, lyginant su praėjusiais metais, matomas labai geras šuolis. Pernai tokiu pat laikotarpiu, tai yra 2007 metų pirmu ketvirčiu, IBM pelnas siekė 1,8 mlrd., o pajamos – 22 mlrd. Tiesa, viskas nėra taip, kaip gali atrodyti. Beveik visą padidėjusį pelną lėmė dolerio kurso smukimas, nes kompanija didžiąją dalį produktų gabena į užsienį. Jei jo nebūtų, tai yra dolerio smukimo, pajamos būtų augusios tik 4 procentais.

Ebay aukcionas taip pat paskelbė, kad yra patenkinti savo pirmojo ketvirčio rezultatais. Kompanijos pelnas per pirmąjį ketvirtį išaugo 22 procentais ir pasiekė 460 mln. ribą, tuo tarpu praėjusių metų tokiu pačių laikotarpiu pelnas buvo 377 milijonai. Kompanijos pajamos taip pat išaugo, net 24 procentais iki 2,2 mlrd. dolerių atžymos. Kaip ir IBM atveju, pajamų didėjimą lėmė užsienio rinkos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.