Informacija apie Windows 7

Microsoft korporacija užvakar vykusioje konferencijoje, kuri vadinasi „All Things Digital“, paskelbė keletą naujų, naujosios operacinės sistemos Windows 7 savybių. Tuo tarpu Microsoft vadovas Styvas Balmeris (Steve Ballmer) pademonstravo sistemos prototipą su lietumui pritraikytu ekranu. Šią funkciją palaikys naujoji Windows operacinė sistema. Tai, pasak pačių Microsoft, gali būti alternatyva kompiuterinei pelei.

S. Balmero pademonstruoti veiksmai priminė iPhone telefono funkcijas. Pats Balmeras pasakė, kad tai maža dalis galimų savybių. Tiksliau, tai jis pirštu vedžiodamas per ekraną parodė, kaip galima mažinti bei didinti fotografijas ar naršyti po miesto žemėlapį.

Tuo tarpu Microsoft įkūrėjo Bilo Geitso (Bill Gates) manymu, korporacija daro gerą žingsnį, nes toks valdymas yra evoliucionavęs, nes pastarąjį dešimtmetį jis nesikeičia. Visi pratę prie klaviatūra-pele tandemo, tad ar ne laikas keistis? Microsoft vadovas mano, kad per keletą ateinančių metų naujų technologijų pasiūla turės ypač didelę įtaką rinkai.

Bendrovė taip pat pareiškė, kad Windows Vista operacinėje sistemoje yra padaryta keltas klaidų. Anot Bilo Geitso, jie niekuomet nebuvo visiškai patenkinti Windows OS, tad kitos sistemos būdavo su pataisytomis klaidomis ir naujomis funkcijomis. Tai dar kartą įrodė, kad tobulų nėra, o ir tobulėti visada yra kur.

Kompanija taip pat šį kartą nesišvaisto informacija, kaip kad darė prieš Windows Vista išleidimą. Priežastis paprasta – MS taip elgiasi, nes nekartą kentėjo, kad ir dėl WinFS, paskelbdami savybę tam tikrai OS, tačiau jos neįdiegdama. Taigi esmė ta, kad planai gali keisti, tad juos atskleisti dabar būtų kvaila.

Kaip jau minėjome, Microsoft pasimokė ir dabar informaciją apie Windows 7 dalins visai kitaip. Duomenų kurį laiką nebus daug ir ji bus tik tokia, kokią mes ir matysime sistemoje. MS nesišvaisto pažadais ir dėl naujo branduolio. Nors jis ir kuriamas, tačiau Windows 7 naudos patobulintas Windows Vista ir Windows Server 2008 technologijas. Windows 7 išvysime 2009 gale, arba 2010 pradžioje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.