Intel: “Jau gretai mobilieji įrenginiai palaikys WiMax“

IDF konferencijoje Intel kompanija pasakė, kad mato ilgalaikęs WiMax perspektyvas. Intel, į savo Cetrino Duo platformas žada integruoti ne tik WiFi, kuris jau yra būtinas nešiojamo kompiuterio atributas, tačiau ir WiMax.

Intel planai išties anbicingi. Pastarieji jau 2008 žada nešiojamuosius su 45 nanometrų procesoriais ir WiMax lustais. Intel žada kitais metais pristatyti „Montevina“ platformą, kuri turės dviejų branduolių Penryn 45 nanomentrų procesorius, WiFi, WiMax ir 3G lustus. Išsiskris ši platforma ir tuo, kad palaikus HD-DVD arba Blu-Ray tipo diskus.

Intel: „Vartotojai jau nebenori interneto su laidais, jie tai nori gauti tiesiog į kišenę. Mes 2008 metams esame labai optimistiškai nusiteikę ir žadame pristatyti bent tris naujas platformas, kurios skirsis savo ypatybėmis. Mes nusiteikę išnaudoti visas esamas naujausias technologijas, o ypač mobiliojo interneto.“

Tenka paminėti ir tai, kad 75 procentai Estų jau gali nautois WiMax, tačiau Lietuvoje tik šnekama apie tai, kas turės teisę diegti šį tinklą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.