Intel nori įsiveržti į SSD rinką

Intel anonsavo savo planus, kad jau šiais metais su visa savąja jėga šoks į SSD diskinių kaupiklių rinką ir bandys eliminuoti didžiausius šiuo metu standžiųjų diskų gamintojus, tokius kaip Samsung, Toshiba ar Sandisk. Šiuo metu Intel neturi ką pasiūlyti vartotojams ir sėkmingai konkuruoti su minėtosiomis kompanijomis, bet jau šiemet žada naują SSD diskų liniją.

Galime priminti, kad šiuo metu Intel siūlo ypač mažos talpos SSD diskus, kurie yra tik iki 16 GB talpos. Bet atrodo, kad ši kol kas kukli produktų linija jau antrame šių metų ketvirtyje ypač sustiprės, kada Intel pasiūlys naujus 1,8 ir 2,5 colio SSD diskus, kurių talpa bus nuo 80 GB ir apsiribos 160 GB atminties kartele. Tai patvirtino Trojus Vinslovas (Troy Winslow), kuris yra NAND technologijų marketingo direktorius Intel kompanijoje.

Dabar Samsung siūlo greičiausią SSD diską, kurio skaitymo sparta siekia 100 MB/s. Tačiau Intel atrodo ambicingi: „Aš galiu jums pasakyti tik tiek, kad mūsų gaminys bus daug geresnis. Mūsų nauja produktų linija palaikys SATA sąsają (3 Gb/s)”, – išsakė savo planus T. Vinslovas. Tiesa, ties visu šituo ir užsibaigė detalės apie naujuosius Intel SSD diskus. Bet kokiu atveju atrodo, kad Intel nori kovoti šioje rinkoje ir jie tai pajėgūs padaryti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.