Intel nubausti 25 milijonų JAV dolerių bauda Pietų Korėjoje

Intel kompanija buvo nubausta 25,4 milijonų JAV dolerių bauda (13 mlijonų svarų) už tai, kad nesąžiningai konkuravo Pietų Korėjos rinkoje. Tokį nuosprendį išsakė Pietų Korėjas rinkos reguliavimo tarnyba ir skyrė bauda. Anot Korėjas prekybos komisijos, norėdama išstumti AMD (Advanced Micro Devices), Intel kompanija specialiai mažino savo procesorių kainas ar kompensuodavo išlaidas pirkėjams.

Žinoma, Intel kompanija su tuo nevisiškai sutinka. Procesorių gamybos gigantas jau paskelbė, kad apsvarstys šią baudą kompanijos viduje ir galimas daiktas, kad nuosprendis bus apskųstas. Tokia pozicija išsakė ir viceprezidentas, jis yra nepatenkintas sprendimu bei su juo visiškai nesutinka.

Tyrimo procesas truko keletą metų. Per jį nustatyta, kad Intel specialiai siūlė kompensacijas arba pigiau pardavinėjo savo procesorius Samsung ir Trigem Computer vien tam, kad šios kompanijos naudotų ne AMD, o Intel procesorius. Tiesa, didžiausias Pietų Korėjas elektronikos gamintojas Samsung atsisakė komentuoti prekybos komisijos sprendimo.

Artėjantys keli metai Intel kompanijai gali tapti ypač panašūs kaip Microsoft kompanijai. Abu jie yra gigantai, tad jiems lipdoma papirkinėtųjų etiketė. AMD yra pateikusi kaltinimą dėl nesąžiningos konkurencijos ir JAV, kurį dabar tiria JAV federalinė rinkos reguliavimo tarnyba, skundą, kuris pateiktas Europos rinkai, tiria ir nežmoniškomis baudomis pagarsėjusi Europos Komisija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.