Intel pademonstravo pirmuosius 32 nm Westmere procesorius

Dar paskutiniame šių metų ketvirtyje Intel ketina pradėti masinę dviejų branduolių 32 nm technologinio proceso centrinių mikroprocesorių gamybą. Pirmieji tokie Westmere architektūra paremti gaminiai bus pavadinti Arrandale (nešiojamiesiems) bei Clarkdale (stacionariesiems kompiuteriams) kodiniais vardais.

Abu procesorių variantai turės du branduolius, integruotą dviejų kanalų DDR3 atminties valdiklį, palaikys Hyper-Threading technologiją ir turės po 4 MB spartinančiosios atminties, rašo Xbitlabs. Be sumažėjusių procesoriaus takelių pločio bei pridėtų kelių naujų instrukcijų naujieji procesoriai turės ir dar vieną svarbią savybę – integruotą grafikos posistemį, kurį Intel anksčiau planavo diegti į 45 nm gaminius, tačiau tokių procesorių pasirodymą atšaukė.

Šiuose procesoriuose integruotas grafikos posistemis, pasak Intel, bus iki 45 nm sumažinta ir šiek tiek patobulinta dabartinio 65 nm grafikos posistemio versija, kuri, kaip galite matyti nuotraukoje, užima daugiau vietos nei du branduolius turinti procesoriaus šerdis.

x86 procesorių gigantės teigimu, pirmieji naujų 32 nm procesorių pavyzdžiai jau veikiantys, ir tai Intel pademonstravo žurnalistams (procesoriai veikė nešiojamame ir staliniame kompiuteriuose bei dirbo su programomis), teigia TechReport.

2010 metais Intel ketina pristatyti ir šešių branduolių procesoriaus versiją Gulftown bei naują, greičiausiai taip pat šešis branduolius turintį procesorių, serveriams.

8 Komentarai

  1. pureass parašė:

    hmmm kazin ka sugebes integruota grafika????

  2. Nerijuz-2BIG4U parašė:

    Na cia toks pusiau atsakas i tai jog AMD nupirko ATI. Nes dar dabar tarpusavi aiskinasi ar nepazeide tarpusavio sutarties. Aisku tai tikrai kazkas naujo, nei vienos kompanijos gamiami CPU ir VGA. Gal is to diziausia nauda bus laptopams, priklauso ka tas posistemis veiks.

  3. jtd parašė:

    na bent tiek aisku kad i high end tikrai nebus orentuoti 🙂

  4. ligonis parašė:

    tas grafikos posistemis tai ne zaidimams o darbui bus skirtas
    su wordu ar dar kokiom paprastom programom, kuriom neverta eikvot keliu simtu watu energijos

  5. Fostil parašė:

    Apsvieskit truputi mane, bet kaip prie pc reiketu prijungt monika, jei vga tokiu atveju nebereikalinga bus, o motininei nera integruoto vaizdo?

  6. Zoom-Zoom parašė:

    Taigi motininėj bus jungtis monitoriui prijungti. Čia bus panašiai kaip su dabartinėm integruotom VGA, tik jos bus integruotos į procesorių, o ne motininę plokštę.

  7. move parašė:

    Prie pc jungsi monika per motininej esancia jungti, tiek kad vaizda tau apdoros CPU viduje esantis GPU blokas ir tiek. Pati vaizda galetu apdorot ir cpu be gpu bet tada reiktu uzmirst zaidimus, filmu spaudima ir panasius dalykus, todel, kad gpu vaizdo apdorojimo algoritmai yra realizuojami aparaturiskai , o CPU tai galima butu padaryt tik programiskai.

  8. Fostil parašė:

    Rimtai nepagalvojau truputi, juk naujas socketas bus sitiems procam, tai ir motinines specialias gamins sitiems daikciukams. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.