Intel pristato itin mažus Atom procesorius

Intel anonsavo naują procesorių šeimą Atom, kuri išsiskiria labai mažais energijos poreikiais. Šie mikroprocesoriai skirti mobiliesiems įrenginiams bei dar šiais metais pasirodysiantiems pigiems asmeniniams kompiuteriams. Kompanija taip pat pristatė naują lustų rinkinį Centrino Atom.

Atom procesoriai yra naujos architektūros, kuri buvo specialiai kuriama mažiems įrenginiams ir mažiems energijos poreikiams, kūriniai. Teigiama, kad šie procesoriai gali dirbti su keliais srautais ir suteikia daugiau pajėgumų bei užtikrina geresnę sistemos reakciją. Naujosios savybės telpa viename luste, kurio dydis siekia 25 kvadratinius milimetrus – tai mažiausias ir mažiausiai elektros energijos naudojantis Intel procesorius iki šiol. Ant dešimties centų monetos gali tilpti iki 11 šio procesoriaus branduolių su 47 mln. tranzistorių kiekviename iš jų.

Naujieji procesoriai, kurių darbiniai pavadinimai buvo Silverthrone ir Diamondville, bus gaminami pagal 45 nanometrų technologiją. Naujųjų procesorių nominalioji galia sieks 0,6 – 2,5 vato, o taktinis dažnis – iki 1,8 Ghz. Palyginimui – šiandienos Core 2 Duo procesorių galia siekia apie 35 vatus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.