Itanium neliks pamirštas

Nors ir tyloje, tačiau Intel Itanium procesorius vis dar egzistuoja ir egzistuos ateinančius metus. Tačiau jo vystymas gali krypti kitu kampu nei dabartinių mikroprocesorių, teigia Intel.

Intel Itanium nebuvo pristatinėtas IDF (Intel Developer Forum) parodoje, vykusioje praeitą mėnesį, tačiau tai nereiškia, kad IA64 mikroarchitektūra dings iš horizonto. Per konferenciją, kurios tema buvo būtent Itenium, vyriausiasis Intel Itanium inžinierius pranešė, kad kompanija ir toliau tobulins šią mikroarchitektūrą. Visgi ji tobulinama bus ne didinant procesoriuje esančių branduolių kiekį, kaip tai šiuo metu daroma su X86 architektūra, tačiau didinant vieno branduolio efektyvumą.

Intel dabar dirba prie procesoriaus, kodiniu pavadinimu Tukwila, kurį išleisti ketinama 2008 metais. Naujasis Itanium 2 procesorius bus pagamintas naudojant 65 nm technologinį procesą, turės 4 branduolius bei palaikys HyperThreading technologiją. Procesorius turės integruotą atminties valdiklį ir palaikys Quick Path Interconnect magistralę, kuri bus ir X86 architektūros Nehalem procesoriuose. Dėl to Tukwila galės naudoti tuos pačius lustų rinkinius kaip ir Nehalem.

Nepaisant didelių architektūrinių skirtumų, Intel tikslas yra didinti Itanium 2 procesoriaus efektyvumą vieną branduolį naudojančiose programose, kadangi vis dar yra programinės įrangos, labiausiai pritaikytos veikti viena gija. Dėl to Intel stengsis kuo labiau padidinti kiekvieno branduolio našumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.