Japonijoje uždrausta naudoti DS/PSP lėktuvuose

Tokios nešiojamos konsolės kaip „Nintendo DS“ ir „Sony PlayStation Portable“ yra labai dažnai matomos Japonijos keleivinio transporto sistemose. Tačiau nuo šiol japonai nebepamatys šių įrenginių šalies lėktuvuose, dėl paprasčiausios priežasties – orlaiviuose jais buvo uždrausta naudoti. Nuo šiol yra pažeidžiamas įstatymas, jei naudojamas bet koks įrenginys naudojantis belaidį ryšį, tarp jų ir jau minėtos nešiojamosios konsolės ir net bevieliai kompiuterios aksesuarai, pvz. Pelė.

Japonijos žemės, infrastuktūros ir transporto ministras mini, kad nešiojamieji žaidimų kompiuteriai skleidžia tokias elektromagnetines bangas, kurios gali neigiaimai paveikti lėktuvo navigacijos arba kitokią įrangą. Keleiviams vis dar bus galima naudotis tokiomis konsolėmis kaip „Game Boy Advance“, nes ji nepalaiko jokios bevielio pasiekiamumo technologijos.


Japonų meilė Videožaidimams išreiškiama netgi taip 🙂

Šis pranešimas nepalietė nešiojamųjų kompiuterių, nors daugelis jų ir turi „įsiūtą“ „Wi-Fi“ palaikymą. Šiaurės Amerikos jau seniau neleido keleiviams naudotis beviele įranga, bei telefonai skrydžio metu.

Didžiausias galvos skausmas žaidėjams yra „Nintendo DS“ bei „Sony PSP“ bevielis ryšys, nes net ir jį išjungus konsolėmis naudotis draudžiama. Logiškai mąstant, jei nešiojamieji su apribotu bevieliu ryšiu yra leidžiami, kodėl gi draudžiama žaisti su „PSP“. Deja, įstatymas draudžia naudotis visais nešiojamais žaidimų kompiuteriais su integruotu bevieliu ryšiu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.