Kada pamatysime Nforce 780i Intel sistemai?

Pirmosios kalbos apie 45nm Intel procesorių problemas veikiant su Nvidia Nforce 680i SLI lustų rinkiniu prasidėjo prieš gerą savaitę. Dar tada buvo manyta, kad 780i lustų rinkinio, kuris iš esmės mažai kuo skiriasi nuo 680i, išleidimas situaciją pataisys. Visgi viskas ne taip paprasta.

Nvidia atidėjo savo 780i lusto pasirodymą ir štai, pirmajam Penryn šeimos procesoriui jau esant prekyboje, Nvidia vis dar neišleido savo lustų rinkinio, ir triguba SLI atidėta iki gruodžio. Kai kas pradėjo svarstyti, kad šis atidėjimas yra dėl suderinamumo su naujais Intel procesoriais problemų. Visgi Intel procesoriai yra ta jėga, galinti išpopuliarinti trigubą SLI.

Šią savaitę apie tai kalbėjo ir HP pareigūnas Raūlis Soodas (Rahul Sood), teigęs turįs informacijos, dėl kurios stringa Nforce 780i Intel sistemoms pristatymas. Tikslių detalių kompanijos atstovas neminėjo, tačiau pabrėžė: „Tai nėra Intel procesorių stabilumo problema. Tai yra platformos problema su kai kuriais ne Intel gamintais lustų rinkiniais“.

Visgi galima rasti ir pamąstymų apie galimą dviejų kompanijų nesutarimą, dėl kurio galėjo susiklostyti tokia situacija. Nvidia nesuteikus SLI licencijos Intel, pastaroji galėjo šiek tiek „pažaisti“ su vaizdo plokščių gamintoja. Žinoma, tai nėra oficialūs duomenys.

Dabar belieka laukti gruodžio 3 dienos bei oficialių Nvidia pranešimų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.