Krūvelė gandų apie Nvidia GT200

Pastaruoju metu ėmė rodytis vis daugiau informacijos apie būsimąjį Nvidia aukštos klasės plokštėse naudosimą GT200 grafikos procesorių. Tokių gandų sklidimas rodo, kad šio lusto kūrimo stadija jau artėja prie kulminacijos – paskutinių testavimų arba tai jau vyksta. Panašu, kad šis Nvidia kūrinys, nuo konkurentų RV770 atsiliks keletą mėnesių, tačiau kompanija vis dar turi tikrai konkurencingų gaminių rinkoje.

G92 ir netrukus pasirodysiantis G92b (55 nm) nesiūlo jokių svarbių naujovių, tačiau GT200 turėtų palaikyti DirectX 10.1 ir kitas naujausias technologijas. Daugeliui žinomas ir faktas, kad tranzistorių skaičius šiame luste sieks vieną, ar netgi 1,3 milijardo naudojant 65 nm technologinį procesą. Sklinda gandai, kurie visgi yra tikrai realūs, kad šios plokštės pasirodys trečiajame arba netgi ketvirtajame ketvirtyje. Aišku viena – produktas iš ATI parduodamas bus pastebimai ankščiau.

Kitaip nei ATI, Nvidia neplanuoja naudoti GDDR5 tipo vaizdinės atminties, tačiau vietoje to naudoti sudėtingesnį PCB su GDDR3. Šiuo atveju tikimasi didesnio našumo platesne magistrale, o ne aukštesniais nei konkurentų vaizdinės atminties dažniais. Tikimasi GT200 plokštėse išvysti GDDR3 atmintį veikiančią iki 2,2 GHz efektyviu dažniu su 512 bitų pločio magistrale, o RV770 – 256 bitų atminties „greitkeliu“ ir iki 4 GHz efektyviu taktiniu dažniu veikiančią GDDR5 atmintį.

Pasirodo, kad viename klasteryje bus ne 16 "šeiderių", kaip buvo manyta ankščiau, o 24. Tai reiškia, kad iš viso „įdarbinta“ bus 240 "šeiderių" procesorių. Vaizdą apdoroti padės 32 ROP ir 120 TMU blokų. Pats grafinis procesorius turėtų dirbti 600-650 MHz ribose, o tai reiškia, kad šeiderių dažnis sieks maždaug 1,5 GHz.

Nors ir Nvidia šį procesorių galėtų išleisti jau netrukus, panašu, kad kompanijai tas dar nėra būtina. GT200 yra vieną branduolį turintis lustas ir kalbama, kad bus ir keletas apkarpytų versijų. Be jokių abejonių, visa tai priklauso nuo mirtinų konkurentų pasirodymo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.