Mercedes-Benz pristato Vision GLK Hybrid

Panašu, kad vokiečių automobilių gigantai rimtai ėmė žiūrėti galimybes ekologiškų automobilių rinkoje. Per visai neilgą laiką mes jums pristatėme Wolksvagen ir BMW dyzelinius-elektrinius automobilius. Pirmasis jų buvo Golf Hybrid, kuris 100 km kelio sunaudoja vos 3,36 l dyzelinio kuro. Antrasis buvo prastesnius emisijos rodiklius turintis Vision EfficientDynamics hibridinis konceptas sukurtas ant X5 SAV platformos ir turintis 6,5l/100 km rodiklį.

Vision GLK BlueTec bus nedidelis visureigis rinkoje kovosiantis dėl vietos su tokiais modeliais, kaip BMW X3, Infiniti EX35 ir Audi Q5. Šis automobilis bus dar mažesnių automobilių nišoje, nei vyresnis brolis ML.

Koncepciniame modelyje GLK BlueTec Hybrid turės tokią pačią „švelnaus“ tipo hibridinė sistemą, kaip ir kitame vokietyje BMW Vision EfficientDynamics. Ši variklio konstrukcija buvo kurta bendradarbiaujant būtent šioms kompanijoms. Pagrindinis skirtumas tas, kad kaip pagrindinį galios šaltinį BMW naudos 2,0 darbinio tūrio dyzelinį variklį, o Vision GLK BlueTec Hybrid turės to pačio tipo 2,2 litrų agregatą, kuris kartu su elektriniu varikliu išgaus bendras 224 AJ.

Mercedes-Benz teigia, kad Vision GLK BlueTec Hybrid modelis iki 100 km/h greičio įsibegės per 7,3 sekundes ir pasieks maksimalų 216 km/h greitį. Kompanija nurodo, kad jų modelis sunaudos 5,9 l 100 km kelio ir išmes 157 g/km anglies dioksido.

Šis nedidelio visureigio įprastas (ne hibridinis) variantas bus pardavinėjamas šiais metų ir turėtų kainuoti panašiai, kaip ir jo konkurentai BMW X3 3.0si bei Infiniti EX35, kurių kainos atitinkamai siekia 38000 ir ir 35000 JAV dolerių. Dyzelinio-elektrinio modelio kaina tikrai sieks 40000 JAV dolerių arba daugiau, jeigu jį išvis bus įmanoma įsigyti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.