Microsoft: Nuo šiol XP prižiūrėsime mažiau

Kaip žinia, Windows XP operacinė sistema yra vienas iš sėkmingiausių, jei ne pats sėkmingiausias, Microsoft korporacijos sukurtų produktų. Ši operacinė sistema pasirodė dar 2001 metais ir „užgrobė“ didelį gabalą rinkos, kurio lig šiol nepaleidžia. Visgi, nepaisant vis dar milžiniško susidomėjimo šia operacine sistema, Microsoft tęsia savo sugalvotą reformą. Jau nuo šiandien Windows XP ir Office 2003 biuro programų rinkiniui yra taikoma mažesnė techninė priežiūra, nei buvo lig šiol.

Galime priminti, kad Microsoft yra sudariusi savotišką programinės įrangos priežiūros politiką, kurioje sakoma, jog tobulinti ir prižiūrėti produktą korporacija įsipareigoja ne trumpiau nei 5 metus nuo jos pasirodymo pradžios, arba mažiausiai 2 metus, jei pasirodė naujas šeimos atstovas. Tiesa, pasibaigus šiam laikotarpiui, programinė įranga nėra paliekama likimo valei – saugumo spragos ir toliau taisomos, tačiau įprasti vartotojai kokios nors kitokios pagalbos gali nebesitikėti.

Tai reiškia, jog Microsoft Windows XP operacinės sistemos aptiktas spragas „lopys“ iki 2014 metų balandžio mėnesio. Po šio termino, ši operacinė sistema taps visiškai neprižiūrima. Gali būti, kad šis terminas pailgės. Galbūt prisimenate, kad dėl susiklosčiusių aplinkybių ir gamintojų spaudimo, Microsoft jau keletą kartų buvo pratęsusi Windows XP licencijų pardavimus. Viskas priklausys nuo naujosios Windows 7 operacinės sistemos sekmės bei nuo to, kaip mažės esamas XP paplitimas, kuris šiuo metu viršija 62 procentus.

1 Komentaras

  1. Edgax parašė:

    Po metų jau dauguma namų vartotojų naudos Windows 7 ir Xp pamiršim visiškai. Kažkaip nustebino kad net iki 2014 metų dar lopys tą XP, užtektų ir iki 2010 vidurio, na max iki 2011 metų manau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.