Microsoft: „Windows 7 bus „švaresnė“

Kalbėdami su gerai žinomu portalu CNET, kompanija Microsoft pareiškė, kad naujoji jos operacinė sistema neturės savyje elektroninio pašto, nuotraukų redagavimo ir video failų redagavimo įrankių. Vietoj to, visi norintys juos naudoti turės užsukti į Windows Live svetainę bei juos atsisiųsti. Tai ypač drąsus žingsnis iš korporacijos pusės, kuris ypač sveikintinas iš kitų programinės įrangos kūrėjų pozicijos.

Windows Live generalinis vadybininkas Branas Halas (Brian Hall) sakė, kad Microsoft nusprendė pašalinti įrankius iš Windows operacinės sistemos dėl keleto priežasčių, viena iš jų noras išleisti operacinę sistemą daug greičiau nei praeityje. Ši žingsnis taip pat pašalins painiavą pasiūlyti ir teikti palaikymą dvejoms skirtingos programos, kurios iš esmės atlieka tokias pat funkcijas.

„Vis tai atrodys daug „švariau“, – sakė B. Halas.

Galiausiai B. Halas pareiškė, kad Windows Live įrankių atsikyrimas nuo operacinės sistemos leis Microsoft dirbi tik su pasirinktinais specifiniais partneriais.

„Mes padarysime daug daugiau su specifiniais partneriais, taip pat turėsime galimybę įgyti daugiau geresnės patirties. Tai veikiausiai Windows sistemoje būtų sudėtinga“, – sakė B. Halas.

Ir bendrai, antimonopoliniai įstatymai Microsoft iš tiesų sukelia keblumų. Korporaciją turi sukti galvą kokias paslaugas įdiegi į savo naująją operacinę sistemą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.