Microsoft patvirtino nVidia Ion platformą

Kaip pranešama, nVidia korporacijos Ion platforma skirta Intel Atom procesoriams jau gavo Microsoft Windows Vista sertifikatą, kuris leidžia nVidia pardavinėti GeForce 9400M lustu grįstą Ion su jau instaliuota Windows Vista operacine sistema, įskaitant Intel Atom procesoriumi grįstus internetinius nešiojamuosius ir pigius stalinius kompiuterius.

Microsoft Windows Aparatinės Įrangos Kokybės Įvertinimo Laboratorija (angl. WHQL) patvirtino nVidia Ion platformą Windows Vista Home Premium operacinei sistemai kaip „paruoštą vartojimui“. Kaip žinia, Ion platforma asocijuojasi su mažais kompiuteriais, kurie grįsti nVidia GeForce 9400M serijos lustu su integruotu grafiniu branduoliu, o praktinis patvirtinimas leidžia gamintojams be problemų siūlyti įvairaus plauko kompiuterius, kad ir su Intel Core 2 ar Pentium procesoriais bei jau ankščiau minėtu GeForce serijos lustu. Tai jiems nekels nepatogumų ir suderinamumo problemų, nes viskas, dėl patvirtinimo, turėtų pilnai veikti Windows Vista operacinėje sistemoje.

Atsižvelgiant į tai, kad ypač pigūs personaliniai kompiuteriai (angl. ULCPC) sparčiai didina populiarumą šiomis dienomis, nVidia pozicija GeForce 9400M/Ion platformos atžvilgiu, įskaitant pigiais Intel Atom procesoriais grįstas sistemas, yra pirmoje vietoje. nVidia pareiškė, kad aktyviai dirba su Microsoft, AK gamintojais, programinės įrangos kūrėjais ir kitais partneriais, kad pristatytų nVidia Ion platforma grįstus kompiuterius jau 2009 metų vasarai. Kompanija taip pat prižadėjo, kad tiek internetiniai nešiojamieji, tiek ir kompaktiškieji staliniai kompiuteriai, „bus greičiausi savoje kainos zonoje, kuri neviršys 300 JAV dolerių“.

„Pirkėjai ir klientai mums sakė, kad jie tikisi pilno Windows palaikymo per daugybę įvairiausių PC variantų. Daugelio žmonių vartojamas žodis „internetinis nešiojamasis“ iš tikrųjų yra mažas nešiojamasis kompiuterius, o jie tiesiog ir laukia viso šito pasirodymo kaip vieno aiškaus objekto. Su nVidia Ion platforma ir Windows Vista Home Premium operacine sistema, mes pirkėjams galėsime pasiūlyti įkandamą kainą su visomis Windows galimybėmis mažame nešiojamajame kompiuteryje ar pigiame staliniame kompiuteryje. Nuo naršymo internete ir elektroninio pašto tikrinimo, iki muzikos klausymo ar filmų žiūrėjimo, tai bus puikus sprendimas kasdieniam vartojimui“, – sakė Maikas Ybaras (Mike Yabrra), Windows divizijos generalinis vadybininkas.

Dėka spartesnio grafinio posistemio, Microsoft atkakliai tvirta ir garantuoja, kad artėjanti nVidia Ion platforma susitvarkys su aukštos raiškos video turiniu, net Blu-Ray filmais, DirectX 10 aplikacijimos ir palaikys Windows Vista ypatybes, kaip Aero Glass ar Flip3D.

“Tai yra nuostabu, kad Microsoft dirba su mumis perkelti Windows Vista operacinę sistemą su Ion į naujos kartos pigius nešiojamuosius ir mažus stalinius kompiuterius, kas su ankstesniais sprendimai nebuvo įmanoma. Tai didelis laimėjimas pirkėjams“, – džiaugėsi Driu Henris (Drew Henry), generalinis nVidia verslo vadybininkas.

Nežinia, ar pasitvirtins kompanijų prognozės, ar iš tiesų nVidia Ion platforma bus gera, tačiau uždirbi pinigėlio turėtų tiek ta pati nVidia, tiek ir Microsoft. Optimizmu kompanijos tiesiog trykšta, o tai proga Microsoft sustiprinti Vista pozicijas, net nepaisant to, kad artėja Windows 7.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.