Mobiliųjų telefonų pardavimai taip pat krito

Pirmasis šių metų ketvirtis pateisino visus lūkesčius ir įvykdė lauktą tendenciją, kuri turėtų tęstis visus šiuos kalendorinius metus. Pasauliniu mastu mobiliųjų telefonų buvo parduota net 35 milijonais vienetų mažiau, nei prieš metus tuo pačiu metu.

Tiesa, daugelis charakterizuoja mobiliųjų telefonų rinką kaip tokią, kuri ypač priklauso nuo sezoninių pokyčių, tad pirmasis ketvirtas visad atneša pastovų pardavimų kritimą po ypač aktyvaus šventinio sezono. Visgi, šį kartą sumažėjamas daugiau nei aštrus. Buvo parduota 255.6 milijono įrenginių, tačiau tai net 20% procentų mažiau nei, kad paskutiniame 2008 ketvirtyje, ar 12% mažiau, nei pirmajame 2008 metų ketvirtyje.

„Industrija ir vartotojai yra tarsi susispaudę apsaugos rėžime. Saugodami savo pelningumą, gamintojai nusprendė pagaminti mažiau prietaisų, taip pat operatoriai ir mažmenininkai vis mažiau inventoriaus laiko pas save. Vartotojai suprato, kad daugelis ypatybių, kurių jie troško, jau yra turimame įrenginyje, tad jie jį atnaujins tik tada, kai bus tikri dėl savo ateities.“, – sako ABI tyrimų grupės vadovas Kevinas Burdenas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.