Nauja Skype versija

Po ilgos pertraukos internete pasirodė nauja Skype versija. Naujoji Skype 4.0 yra gerokai pakitusi. Išbandžiusieji naująją versiją sako, kad tai labiausiai pasikeitusi versija nuo pat Skype pradžios. Nauja darbo aplinka, pagerinta garso kokybė, paprastesni vaizdo skambučiai – tik keli naujos versijos patobulinimai.

Labiausiai matomas pasikeitimas – išvaizda. Ji yra ganėtinai pasikeitus. Langas itin padidėjęs, paspaudus ant kurio nors kontakto, dešinėje pusėje rodomas pokalbių langas. Ankstesnėse versijose tam buvo skiriamas visiškai atskiras langas, kas sukeldavo nesklandumų, ypač jai bendraujama būdavo su keleta žmonių vienu metu. Žinoma, jei Jums nepatinka naudotis tokiu „dideliu“ Skype, viską galima sumažinti vieno mygtuko paspaudimu ir programos išvaizda bus panaši į senąją. Kitas smagus patobulnimas – patogus persiunčiamų rinkmenų valdymas. Nuo šiol visas jums siunčiamas rinkmenas jus matysite ne atskiruose languose (ankščiau tai dar daugiau nepatogumų sukeldavo), bet pokalbio lange, vietoje įprastinės pašnekovo žinutės. Visus juos galite vienu metu siųsti, vieno mygtuko paspaudimu. Kontaktų tvarkymas taip pat žymiai pagerėjo – jų paieška, kategorijų kūrimas bei kiti administraciniai veiksmai persikėlė į žymiai patogesnes vietas. Maža šių bei daugelio kitų atnaujinimų, nuo šiol galite turėti didesnius „avatarus“.

Lyginant su senąja versija, Skype tapo visaverčiu, o svarbiausia itin patogiu internetinių pokalbių įrankiu, prie kurio gali tekti priprasti, bet jis tikrai nenuvils nei vieno iš Jūsų.

Naująjį Skype galite atsisiųsti tiesiai iš čia. Tiesa, nauja versija išleista tik Windows operacinei sistemai, o Linux ir Mac vartotojams teks palūkėti.

24 Komentarai

  1. Scriptor parašė:

    Man tai si versija yra patogesne ir grazesne uz praejusia.

  2. eZx parašė:

    Asmeniškai man buvo kiek sunkoka priprasti dar BETA testavimų metu, bet išbandžius ir pasinaudojus ketvirtąja versija daugiau kaip dvi savaites, prie senosios net nesinorėjo grįžti. Dabar reikia atsinaujinti į galutinę ir toliau džiaugtis patogiausia pasaulyje ir populiariausia Lietuvoje internetinių pokalbių programa.

  3. PauliusBa parašė:

    Gerai, kad yra \’classic view\’.

  4. Tomas parašė:

    Būtent. Classic view patogiausias, kažoks darbo paspartėjimas jaučias 4 skype.

  5. Creative64x2 parašė:

    Teisingai pastebėta Tomai. CPU apkrauna žymiai mažiau(kartais mano AMD 4200+ apkraudavo 1core 100proc, o dabar apie 20proc).
    Žymiai geresnis optimizavimas bei pagaliau padidino avatarą, nes anksčiau nelabai ką ten ir suprasdavai kai buvo tokie maži

  6. aciddo parašė:

    Man tai asmeniskai patogeste nauja versija uz senaja. Didziausias pliusas, kad neapsikrauna desktopas langais, uztenka vieno lango visiems pokalbiams.

  7. AuRiMaS666 parašė:

    Viskas labai gerai, tik pastebejau viena buga kolkas – bandant leisti zaidima bet koki, kai backgrounde tupi skype, zaidimas nusiminimizina i taskbara ir nebepakelsi jo, reikia killint procesa ir isjungus skype leisti zaidima… Tikekimes greitai sutvarkys tai…

  8. Anonimas parašė:

    AuRiMaS, kad man tai normaliai. Nėra tokio bug..

  9. dzonatelis parašė:

    kur rast ta classic view
    ?

  10. tomaxsas parašė:

    \"Naująjį Skype galite atsisiųsti tiesiai iš čia. Tiesa, nauja versija išleista tik Windows operacinei sistemai, o Linux ir Mac vartotojams teks palūkėti. \" bent jau Mac\’u dabartine versija man zymiai geresne 🙂

  11. NForce parašė:

    Aha, geriausia naujo skype funkcija – pakeitimas naujos išvaizdos į senąją 😀

  12. rem86 parašė:

    na as ne uz ka dabar nekeisciau isvaizdos i senaja 😀

  13. Samas parašė:

    Gera ta nauja išvaizda daug patogesnė. Papraščiausiai įpratot prie 3.

  14. nugat parašė:

    Komentarų rašymas mažam langelį 🙁
    Kažkaip sunku prie tai priprasti.
    O šiaip,tikrai mielas atnaujinimas,ir gan patogus 🙂

  15. Dizi parašė:

    hm… anksciau galima buvo kursori uzkelt ant kontakto ir parodydavo kada tas zmogus buvo paskutini karta prisijunges. Dabar tokios galimybes nera, gal kas zino kaip tai galima padaryt 4 versijoj ?

  16. aciddo parašė:

    Kaip pastebejau, tai dauguma zmoniu nenori keisti skype i nauja versija, nes jiem patinka sena isvaizda. Tiesiog jie per daug priprato prie senos. Bet rekomenduoju visiems pabandyti naudotis TIK nauja isvaizda bent savaite ir, manau, kad prie jos priprasit 🙂

  17. Wyshniukas parašė:

    \"Not available\" nebėra būsenos 🙂

  18. fregis parašė:

    sitoj ir versijoj galima daug langu pasidaryti, nebutinai viena, kaip patogiau. virsui prie X pirmas nuo kaires zenkliukas su dviem langais 😉
    p.s. pas mane rodo kada buvo paskutiny karta prisijunges

  19. eZx parašė:

    Ji ir nebuvo reikalinga vyšniuk 🙂

  20. xeranas parašė:

    as naudoju Pidgin je 😀
    skypas nuvyle su savo lagais ir veluojanciom zinutem

  21. Bulllet666666 parašė:

    Mano nuomone naujausia skype versija visiska nesamone…. Tai jau ne messengeris o visa darbo aplinka , ka jau kalbeti kad visus tiek prisijungusius ar nea isbarste belekur ! Nors ir pasidarau sort by online status vistiek nesamones skype daro.. Net nesinori jungtis dabar to skype ir ieskoti kur tie prisijunge draugai:(

  22. Beady parašė:

    man tai sitas naujas skype toks gremezdikai didelis jis grynai cia padarytas video-transliuoti, man kuo mazesnis kuo paprastesnis tuo geresni ir kad kuo maziau resursu rytu nes kas jau kas bet skype jau tikrai ryja kai reikalas.

  23. ToBeX parašė:

    Pasigedrau, arba tiesiog nerandu kaip isjungti nereikalingas funkcijas:
    Skambinti i telefonus
    Katalogas
    Parduotuve

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.