Naujas kišeninis 320 GB kietasis diskas iš WD

Vakar kietųjų diskų gamintoja, kompanija Western Digital pristatė naują produktą iš „kišeninių HDD“ serijos. Naujasis, ypač mažų matmenų, gaminys yra 320 GB talpos ir energiją gauna iš USB prievado.

Įrenginys prie kompiuterio jungiamas per USB 2.0 sąsają, kuria įrašymo/skaitymo metu duomenis keliauja 480 Mbps sparta na, o sveria jis tik 104 gramus. Diskiniame kaupiklyje rasime Google kompanijos sukurtą programinę įrangą, kuri leis mums ypač lengvai ieškoti rinkmenų, katalogų, tvarkyti vaizdo bei garso medžiagą.

Taip pat pastaroji programinė įranga leidžia sinchronizuoti duomenis su pagrindiniu kompiuteriu, maža to jie yra koduojami 128 bitų kodavimo sistema. Tokia saugumo priemonė užtikrina, kad pametus įrenginį duomenys įrašyti jame bus apsaugoti, na bent jau sukels sunkumų norintiems jais pasinaudoti. Nors kietasis diskas palaiko ir Windows, ir Mac operacines sistemas, programinė įranga esanti įrenginyje palaikoma tik Microsoft OS. WD Passport HDD 320 GB prekyboje prieinamas jau dabar už 300 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.