Naujasis Symbian siaubas

Kaspersky Labs šiandien paskelbė, kad kompanijos darbuotojai aptiko naują kenkėjišką programą, skirtą manipuliuoti vartotojų mobiliujų telefonų sąskaitomis ir netgi pačiais telefono aparatais.

Parašytas Python programavimo kalba, trojanas buvo pavadinas “sms.python.flocker”, o jo pagrindinis taikinys – mobilieji telefonai (kolkas tik Indonezijos operatorių) su Symbian operacine sistema. Pagrindinis programos veikimo principas – SMS žinučių siuntimas tam tikru numerių, leidžiančiu papildyti kito telefono sąskaitą savosios lėšomis.

”Esame isitikine, kad programos autorius vienintelis tikslas – užsidirbti pinigų, – paskelbė Kaspersky Lab analitikas Denisas Maslenikovas (Denis Maslennikov). Atrodo, kad kuo toliau, tuo labiau didės demesys, bus skiriamas kenkėjiškom mobiliųjų telefonų programoms. Iki šiol dauguma žmonių galvojo, kad trojanai ar kitokio pobūdžio programos, siunčiančios SMS žinutes be vartotojo žinios yra grynai rusiškas reiškinys (tokio tipo programos seniai paplitusios Rusijoje), tačiau jau atėjo laikas, kai ši bėda jau yra tarptautinio mąsto. “

Kaip teigia mobiliųjų tinklų įmonės, bendradarbiaujančios su Kaspersky Labs, kiekviena SMS žinutė kibernetinių vagių saskaitą papildo nuo 0.5$ iki 0.9$. Belieka tik įsivaizduoti, kokiomis didelėmis lėšomis neužilgo manipuliuos sukčiai.

7 Komentarai

  1. jtd parašė:

    o cia tai neblogas virusiukas.. tikrai ne visi antivirusinem apsirupine,jej tokios veikiancios isvis yra,prisiples kazkas kaip reikiant

  2. NForce parašė:

    Che, gerai atrodo \"Naujasis Symbian siaubas\" ir Kasperskio logo 😀

  3. Wyshniukas parašė:

    Aš gal pasiliksiu ties Nokia S40 platforma 🙂

  4. marazinas parašė:

    Tas Symbian siaubas – tai kasparas.

  5. Tomas parašė:

    Aš jau 1,5 metų kaip ant S60, bet galvoju apie grįžimą prie S40. Pasiilgau greitai veikiančio telefo.

  6. Steve parašė:

    Gerai kad SE naudoju… 😀 Jokie torjanai nebaisūs… 😛

  7. cNduo parašė:

    Kaspersky – Naujasis Symbian siaubas. Gerai parinktas paveiksliukas prie naujienos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.