Nokia ketina tapti vienvalde Symbian savininke

Kaip praneša BBC, užvakar telefonų gamintoja, bendrovė Nokia oficialiai pareiškė ketinanti visiškai įsigyti Jungtinės Karalystės mobiliųjų įrenginių programinės įrangos kompaniją Symbian. Suomijos gigantas už likusią kompanijos dalį akcininkams yra pasiryžęs sumokėti 264 milijonus eurų arba 410 milijonų JAV dolerių ir po įsigyjimo keitina paversti Symbian OS atvirojo kodo platforma bei kurti naują operacinę sistemą.

Nokia, kuri jau dabar turi 48 % Symbian akcijų, išpirkus įmonę ketina kurti naują operacinę sistemą mobiliesiems, kuri turėtų konkuruoti su Google Android platforma. Atstovai spaudai pareiškė, kad buvę Symbian akcininkai – Sony Ericsson, Ericsson, Panasonic ir Siemens be didesnių derybų sutiko parduoti savo akcijas Nokia gigantui. Taip pat pareiškime buvo paminėtas ir galimas palankus Samsung bendrovės sprendimas.

Symbian teigia, kad Nokia ketinimas visiškai perimti kompanijos valdymą į savo rankas yra fundamentalus žingsnis link Symbian Foundation organizacijos įkūrimo, kuri kaip manoma savo veiklą pradės antrame 2009-ųjų metų ketvirtyje. Būsima organizacija bendradarbiavimo tikslais apjungs tokias kompanijas kaip Nokia, AT&T, LG, Motorola, NTT Docomo, Samsung, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments bei Vodafone, kurios drauge kurs naują, atvirojo kodo platformą mobiliesiems telefonams.

Tuo tarpu pagrindinė konkurentė Google Android platforma jau kurį laiką yra vis atidėliojama. Anot Wall Street Journal nepriklausomi programinės įrangos kūrėjai, kurie nutarė prisidėti prie Android platformos plėtojimo, patiria sunkumų kuriant programas šiai operacinei sistemai, kuri pasirodyti turėtų dar šių metų pabaigoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.