Nokia sužavėjo Skype sėkmė

Manau mums, lietuviams, net nereikia išsamiau užsiminti apie Skype – tai programa, kurią naudojame kiekvieną dieną, ir nesvarbu, ar skambučiams, ar tekstiniams pranešimams. Panašios tendencijos vyrauja ir pasauliniu mastu, o Skype klientų ratas viršija šimtą milijonų. Taigi, Nokia ir Skype bendrovės šiuo metu Ispanijoje, Barselonoje vykstančioje GMS World Congress konferencijoje pranešė apie partnerystę – nuo šiol Skype programinė įranga bus diegiama Nseries serijos Nokia telefonų modeliuose.

Kaip pranešama, pirmasis toks telefonas, su jau integruota Skype programine įranga, bus Nokia N97, kuris turėtų pasirodyti trečiajame šių metų ketvirtyje. Pranešime taip pat paminėta, kad turėsime galimybė bendrauti skambinant, arba rašant tekstines žinutes. Teigiama, kad Skype for Nokia bus galima naudojant Wi-Fi ar 3G ryšio prieiga. Tiesa, daugiau apie pačią programinę įrangą neužsimenama, taip pat ir apie skambučius. Ar jie bus nemokami?

10 Komentarai

  1. PauliusBa parašė:

    Aš Skype savo HTC S730 jau porą metų naudoju tiek skambučiams per Wi-Fi/3G, tiek susirašinėjimui. Atsilikėliai.

  2. SoTOP parašė:

    Tai vadinama oficialiu bendradarbiavimu, tad vistiek kazkas geriau turetu buti. Jei butu mokama tai butu kvaila, man tik idomu ar bus suderinama su senesneis Nseries telefonais.

  3. crooked parašė:

    greiciausiai per wifei bus nemokama o per 3G bus pagal tarptautinius tarifus

  4. PauliusBa parašė:

    nu aš tuos 2 metus ir naudoju OFICIALIĄ skype versiją Windows Mobile. o Symbian iki šiol nėra.

  5. Linas parašė:

    PauliusBa > Nereikia cia grusti savo WM. Koks skirtumas oficiali ar ne. Tiek symbian vartotojai tiek paprastu telefonu turetojai, daugelis gali be didesnio vargo naudotis skype ir tu neturesi praktiskai jokio pranasumo su OFICIALIA. Pats manau puikiausiai zinai, alternatyvu skype jau seniai yra, konkreciu pavadinimu nesakysiu, bet jos net neprastesnes nei skype. Is esmes visi telefonai turi galimybe naudotis skype, tad nereikia cia pustis.

  6. PauliusBa parašė:

    Nieko negrūdu.
    Esu apsiginklavęs šioje srity. Visos \\\"alternatyvos\\\" čiulpia. O oficiali palaiko beveik visas standartines Skype funkcijas – balso skambučius, daug chatų, grupinius chatus, animuotas emocines ikonas, pilnavertį kontaktų sąrašą su avatarais, istoriją, kontaktų paiešką, savo profilio redagavimą (įskaitant avataro įkėlimą) ir tt. Svarbiausia, kad su feketyvia ir patogia naudoti sąsaja. Jau nekalbant apie multitasking faktą, kad gali Skype nuleist į foną. Kas tau tos alternatyvos? Fring? 😀
    Gera naujiena Symbian vartotojams yra ta, kad tika išėjo oficiali Skype versija ir jiems. Po 2m timeouto. 🙂

  7. inDex parašė:

    Galetu koks nors Lietuvos Operatorius padaryti kaip cia Uk padares 3 su Skype Phonais… Lietuvoj manau tikrai populiarus butu….

  8. Vytautas parašė:

    Nimbuzz, Fring tikrai geri skype klientai symbian, jie taip pat gali atlikti visa tai, ką išvardinai…

  9. Linas parašė:

    PauliusBa> Nuleisti galima! Kam reikalinga ant mobilaus animacines sypseneles, avatarai, kitaip tariant paminejai tikrai neypatingai svarbius aspektus. Apsiginklaves na jau jeigu sakai kad balso skambuciai negalimi. Fring viena is paprastesniu programele, man ji asmeniskai nepatogi, bet yra kitu nimbuzz, IM+ ir dabartine skype versija kuri skirta ne tik symbian. As nezinau, gal tu bandai prikisti kazkokias smulkmenas, bet ant alternavyvu gali skambini, gali deti smile ir susirasineti, vykdyti paieska ir ziureti istorija – ko daugiau reikia?

  10. PauliusBa parašė:

    Esmė ta, kad kai naudojuos Skype savo telefonu, nejaučiu beveik jokio diskomforto. Man nusiųstos emocinės ikonos pasirodo taip, kaip pašnekovas norėjo. Žodžiu Skype yra tikrai Skype. Kas liečia avatarus, jie padeda surast reikiamą kontaktą.
    O kur dar kontaktų grupės, jeigų jų turi daug?
    PS: Man emocinės ikonos (o dar originalios) yra tikrai privalumas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.