P45 pagrindinės plokštės – ko galime tikėtis?

Iki oficialaus Intel P45 lustų rinkinio pristatymo lieka tik mėnesis, todėl nenuostabu, jog pasirodo vis daugiau naujų pagrindinių plokščių nuotraukų. Jau galima pamatyti ir naujus pagrindinių plokščių modelius iš Foxconn, Gigabyte ir ASUS.

Foxconn Avenger – naujas Quantum Force šeimos narys, skirtas spartinimo mėgėjams. Pažvelgus į plokštę matyti, kad tai aukštos klasės gaminys: 8 fazių procesoriaus įtampos valdymo sistema, du pilnos x16 spartos PCI-E 2.0 lizdai su CrossfireX palaikymu, galimybė stebėti atminties modulių temperatūras.

Avenger turi keturis DDR3 atminties lizdus, šešis SATA2 lizdus, vieną IDE jungtį, įjungimo, perkrovimo ir BIOS parametrų atstatymo mygtukus. Verta paminėti ir prie plokštės pridedamą panelę su ekranu, kuriame galima pamatyti įvairių komponentų temperatūras, įtampas ir pan. Be to, panelės pagalba bus galima greitai pereiti nuo vieno prieš tai išsaugoto spartinimo profilio prie kito.

ASUS – dar vienas gamintojas, nusprendęs kovoti dėl geriausios P45 pagrindinės plokštės titulo. P5Q3 Deluxe pasižymi gera įtampos procesoriui, atminties moduliams bei šiauriniam tiltui tiekimo sistema. Be abejo, joje rasime ir keturis DDR3 atminties lizdus, Crossfire palaikymą, du gigabitinius tinklo posistemius, du bevielius tinklo posistemius, septynias SATA2 jungtis bei vieną eSATA jungtį.

Reikėtų paminėti ir naują Express Gate versiją bei Drive Xpert įrankį, leidžiantį lengvai sujungti kietuosius diskus į RAID masyvą.

Daugiau informacijos apie plokštę rasite čia.

Vieną Gigabyte P45 lustų rinkinį turinčią pagrindinę plokštę jau galėjote pamatyti anksčiau. Tie, kuriems P45-DS3P pasirodys per mažai, dėmesį turėtų atkreipti į P45-DQ6. Joje galima rasti net dešimt SATA2 lizdų, net keturis gigabitinius tinklo posistemius, du PCI-E 2.0 x16 lizdus (antrasis veikia x8 pralaidumu) ir du PCI-E x4 lizdus. Kitaip nei pirmosios plokštės, ši palaiko DDR2 tipo atmintį (oficialiai – iki 1200MHz).

Kaip ir pridera tokios klasės gaminiui, plokštė turi atskirus įjungimo/išjungimo, perkrovimo ir BIOS gamyklinių parametrų atstatymo mygtukus, Firewire palaikymą, 8 kanalų garso posistemį bei gerą procesoriaus įtampos valdymo grandinę.

Daugiau apie plokštę – čia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.