Parduota 17,7 milijonai Xbox 360

Microsoft pranešė, kad jau parduota 17.7 milijonai Xbox 360 žaidimų kompiuterių. Net 4.3 milijonai parduoti per praeitų metų ketvirtą ketvirtį.

Tiesa programinės įrangos giganto kūrinio kelias į tokį skaičių nebuvo rožėmis klotas, bet ir dabar jis negali lygintis ties Wii populiarumu. Visgi, iškilo kalbos, kad tai tiesiog Nintendo reklaminis triukas: “Pirkite Wii, nes jų neliks”. Skubėti verta…

Grįžtant prie problemų, galime atsiminti milijardą kainavusią garantinio pratęsimo istoriją, taip pat visai neseniai buvusias Xbox Live tinklo problemas. Xbox Live generalinis direktorius Markas Whittenas visgi pareiškė, kad viskas šiuo metu yra tvarkoje.

Prieš atostogų sezoną ir šventes, didžiausią šuolį ties Xbox 360 pardavimais konsolės gamintojai pajuto, kai vėliai praeitų metų trečiame ketvirtyje išleido Halo 3. Kompanija skelbia, kad jo paduota jau net 8.1 milijonas kopijų, kitas taip pat turėjęs daug pardavimų žaidimas yra Mass Effect, kurio paduota 1.6 mln.

Nitendo kol kas nieko nesako apie savo šventinius pardavimus, tačiau galime prisiminti pranešimą, kai Amazon internetinėje parduotuvėje buvo pardavinėjama 17 Wii per sekundę, kol išseko visos esamos atsargos. Paskildo kalbos, kad Nintendo kai kuriuose regijonuose norėjo sustabdyti Wii reklamavimą ir vietoj pastarojo žaidimo kompiuterio, "prastumti" savo Nintendo DS konsoles.

Kol kas sunku pasakyti, kiek Wii yra parduota iš viso. Naujausia duomenys, pagal kompanija, yra 13.2 mln vientų. Sony vis dar nugaroje su savo 6 mln vienetų, nors ir aktyviai mažina savųjų konsolių kainas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.