Pasirodė Catalyst 9.2 tvarkyklės

Vakar AMD tinklapyje pasirodė naujausia ATI vaizdo plokščių tvarkyklių Catalyst 9.2 versija. Kaip jau įprasta naujose vaizdo plokščių tvarkyklių versijose, žadami anksčiau pastebėtų klaidų ištaisymai bei spartos prieaugiai kai kuriuose žaidimuose.

Catalyst 9.2 tvarkyklės turėtų atnešti net iki 20 procentų spartos prieaugį Crysis bei Crysis Warhead žaidimuose bei 5 procentų spartos prieaugį World In Conflict žaidime. Xbit Labs jau išbandė tvarkykles su šiais žaidimais, ir jų veikimo sparta nėra tokia gera, kokia turėtų būti pasak AMD. Visgi F.E.A.R. 2 žaidime, kuriame iki šiol neveikė CorossFire, matomas didžiulis spartos padidėjimas su Radeon HD 4870X2 plokšte.

Dar viena reikšminga naujovė Catalyst 9.2 versijoje yra atsiradusi galimybė Folding@Home programoje naudoti daugiau nei vieną grafikos procesorių. Iki šiol, nors kompiuteryje CrossFire režime veikė du, trys ar keturi grafikos procesoriai, „lankstyti“ baltymus galėjo tik vienas.

Visą informaciją apie naujas tvarkykles galite rasti čia, o atsisiųsti tvarkykles galite iš čia.

18 Komentarai

  1. Impr0z parašė:

    Atsinaujinau jau vakar 😉 Jokio FPS prieaugio nepastebėjau .. 🙁
    Gal reiks parduot ta 4870 ir pirkt GTX 260 55nm 216 cores.. Nes Nvidia su draiveriais tikrai geriau sekas.

  2. crooked parašė:

    is orgo paraso ta padidejima ir viskas… ka jau kalbet, kad sparta kelia zaidimams kuriu jau praktiskai niekas nebelosia, gal ir pakele sparta kazkiek tik tam, kad spartos testuose geriau atrodytu ;]

  3. jtd parašė:

    jej 4870 keisi i 260 tai pasirodysi visisku nvidia fanboyum nes naudos nebus tik pinigus ismesi

  4. Impr0z parašė:

    ech jtd, lyg tu esi aš ir žinai ką aš už kiek pirksiu, ir kiek sumokėsiu ? O irgi fanboyum pasirodyčiau jeigu nusipirkčiau GTX280/285 ?

  5. Bulllet666666 parašė:

    crooked nenusisnekam gerai? Crysis tikrai dar daug kas losia , nors jis jau gan senokas bet tikrai geras, ka jau kalbeti apie Fear 2 jis tikrai nesenas 🙂 . Jtd prie ko cia tas fanboizmas? Jei iskarto taip manai tai turbut kad pats busi fanboyus….:( P.s. I tema tai smagu kad bent fear 2 gana didelis prieaugis su 4870×2:) , ir taip kiek maciau testuose tai daug kur ji gauna tikrai nemazai to \\\\\\\\\\\\\\\"prieaugio\\\\\\\\\\\\\\\" , nors vistiek galejo ir geriau .. 🙂

  6. jtd parašė:

    4870 ir gtx 260 sparta apylige,apie kitas kortas as nesneku.

  7. -NRJ- parašė:

    nors nelaikau saves fanbojum bet sakykim jeigu nVidia ir turi didesne kaina nat kaikuriu gaminiu (tuose paciuose lygmenyse lyginant su ATi gaminiais) tai dali to ankainio uzmoki ir uz supporta kuris visada skyresi is nVidia puses ir man atrodo dar ilgai bus priekyje ATI supporto. Kazkaip man susidaro ispudis kad ATi dirbtu mazdaug taip – na isleidziam aparata kuris duoda i kaulus konkurentam ir pasiulom uz kuo geresne kaina kad tik pirktu. o ar pirkejas veliau bus patenkintas tuo kaip veliau veiks jo vaizdo plokste negalinti eiti pilnais galingumais ir isnaudoti potencialo. siektiek idomiai man su ATI visada tos bedos su ju draiveriais, tarsi koks nevykes marketingo modelis, na aisku pinigus kraunantis. cia gal suprasit ka norejau pasakyti, jeigu mintys nepasirodys palaidos per daug.

  8. Lukuks parašė:

    NRJ Pasakyk kuom tau ATI draiveriai prasti apart linuxiniu draiveriu ? Siaip tikrai nedaug nusileidzia nvidios draiveriam …

  9. -NRJ- parašė:

    as ne draiverius blogus vadinu bet tai kaip jei kokybiskai pagaminami ir sakykim kiek bedu su jais kyla dedant i laptopus (jau ne pirmi metai pats tvarkau pc ir susiduriu) kitas dalykas atrodo kad ATi draiveriu kurimo komanda – jeigu tokia yra dirba taip tik kad padaryti kazka. nesakau kad jie tragiski, bet kad jie dazniausiai mazai kokios naudos duoda tai faktas.

  10. Bulllet666666 parašė:

    Lukuks apibendrinus atsakyma VISKUOM blogesni 🙂

  11. -NRJ- parašė:

    Bulllet666666 -> Tu cia pritardamas man ar juokaudamas is mano komentu? 🙂

  12. Bulllet666666 parašė:

    Pritardamas 🙂

  13. splitface parašė:

    NRJ –> esi teisus… kas liecia ATI gaminius, tai yra tikrai (sakyciau net) geri. Bet draiveriu ir useriu suporte ATI turetu dar gerokai pasitempt kad prilygtu nvidiai

  14. SoTOP parašė:

    Jei atmestume Nvidia \"The way its mean to be played\" programos zaidimus, tai supportas butu praktiskai lygus. Asmeniškai aš turiu abiejų kompanijų produktų ir man su jais neiškyla praktiškai jokių problemų.

  15. Deft parašė:

    Na ATI draivai nėra stebuklas, bet nepasakyčiau kad Nvidia labai jau įsiveržusi į priekį tuo reikalu.. Kad tos pačios klasės gaminiai iš Nvidia ir ATI žaidimuose fps kiekiu nėra panašūs ir tarkim ATI nusileidžia Nvidia, nereiškia, kad kalti draivai, visada kol Nvidia buvo stipriai įsiveržus į priekį su ja bendradarbiavo daugiausia žaidimų kurėjų taigi tie žaidimai ir yra labiau optimizuoti Nvidia kortoms, taip pat yra gi žaidimų kuriuose optimizuota ATI naudai, ir dėl tų žaidimų niekas pretenzijų nekelia, kad blogos tvarkyklės ir pan.. Aš asmeniškai esu turėjas tik Nvidia plokštes iki šiol, ir galiu pasakyti, kad man susidaręs įspūdis yra visai kitoks, su Nvidia plokštėm turėdavau daug draivų problemų vien dėl to, kad atnaujinimai būdavo leidžiami kas savaite ir dažniau, aišku nori turėti visus atnaujinimus, tik va, kad kaikurie atnaujinimai suveldavo kaikuriuos geimus.. ir vėl reikdavo ieškoti gerų draivų… o jų tiek daug…. kad surasti kokius naudojai ar kurie geriausi būtent norimam žaidimui reikia praeiti kryžiaus kelius.. Na o ATI leidžia kas mėnesį būna tu problemų, tačiau susimetu senesnius ir vėl viskas tvarkoje. NRJ labai klysti sakydamas, kad bėdos kyla tik ATI mobile plokščiu draivus supiešti į xp ir pan. lygiai taspats ir su Nvidia tenka naudotis laptop2go ir pan. Taip pat ir ATI turi pilna softo kuris paverčia eilines tvarkykles į mobile.

  16. SlasheR parašė:

    o taip fear2 4870×2 su 9.1 buvo 70max o dbr 140-200 😀

  17. Lukuks parašė:

    nu jo kas liecia mobile draiverius tai parsisiunti programele ir problemu nulis, o useriu suporte kartais ne partneriai atsakingi ?

  18. Deft parašė:

    O tai kodėl tada nei nvidia nei ati nesupportina mobile draivu? Microsoft sumokėjo kad nekurtų ant xp, jei kas suportina tai tik būtent to laptopo gamintojas, pvz asus, toshiba nemažai suportina tuo klausimu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.