PhysX technologija bus integruota į CUDA

Kaip rašėme prieš kelias dienas, Nvidia įsigijo Ageia kompaniją – fizikinių skaičiavimų žaidimuose programinės ir techninės įrangos gamintoją. Jau aiškėja ir tolimesnis Nvidia veiksmų planas po šio sandėrio.

Ageia PhysX variklis turėtų būti integruotas į Nvidia CUDA (programinės įrangos terpė, leidžianti programuotojams kurti bendrosios paskirties programas, veikiančias pasitelkiant grafikos procesorių). Pasak Nvidia atstovo, šios PhysX technologijos palaikymą turės ir dabartinės Geforce 8 serijos vaizdo plokštės, kaip ir vėliau pasirodysiančios devintosios kartos Geforce plokštės.

Kadangi papildomiems fizikiniams skaičiavimams reiks ir papildomų "arklio galių", Nvidia tikisi, kad kompiuterių vartotojai dažniau į savo kompiuterius dės dvi arba net tris vaizdo plokštes – vieną (dvi) trimatei grafikai bei vieną (dvi) fizikiniams skaičiavimams atlikti.

Kol kas nežinoma, kada Nvidia planai bus įgyvendinti, tačiau, kadangi nereikės kurti naujos aparatinės įrangos, tai neturėtų trukti labai ilgai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.