Pirmasis ketvirtis GPU rinkoje – vėl dominuoja Intel

Jon Peddie Research (JPR) agentūra pateikė apytikslius pirmojo 2008-ųjų ketvirčio grafinių lustų pardavimus ir gamintojų pasidalijimą. Kaip jau įprasta, po Kalėdų ir Naujųjų Metų švenčių, pardavimai sumažėja, o šiais metais jie nukrito labiausiai (5,6 %) nuo 2005-ųjų. Lyginant su analogišku ketvirčiu praėjusiais metais, pardavimai paaugo net penktadaliu. Pirmąją vietą bendruose pardavimuose išlaiko Intel su 43 %, antroje Nvidia su 33 %, o trečia – AMD užimanti 19 % rinkos.

Staliniams kompiuteriams skirtų grafinių posistemių pardavimai nukrito 6 %, iki 62,3 vienetų, o pirmų trijų kompanijų išsidėstymas čia toks pats. Nešiojamųjų kompiuterių rinkoje situacija analogiška – karaliauja Intel su 53 %(praėjusį ketvirtį 54%), už jos lieka Nvidia su 27% (26%) ir AMD – 17% (18%). Šio tipo procesorių į vartotojų namus/biurus iškeliavo 5 % mažiau, nei ankstesniame ketvirtyje – iš viso parduota 32,6 vienetų.


 Paaiškinimas: M/M stulpelis parodo, kiek rezultai pasikeitė nuo analogiško praėjusių metų ketvirčio; pardavimai matuojami milijonais vienetų

Kitas ketvirtis bus žymiai įdomesnis – ATI ir Nvidia išleis naujuosius grafinius sprendimus, kurie turėtų pakeisti pasiskirstymą rinkoje, Intel dominavimu stebėtis nereikėtų, jų sprendimų galima rasti praktiškai visose žemos klasės kompiuterių serijose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.