Prancūzijoje pirataujantys nebeturės teisės naudotis internetu

Nors dėl šito kilo daug ginčų, tai yra ar bausti pirataujančius vartotojus, Prancūzija priėmė prieštaringai vertinamą įstatymą. Vartotojams, kurie nelegaliai siųsis žaidimus, muziką ar filmus bei programas bus išjungtas internetas. Galime priminti, kad panašiu pavyzdžiu bandė sekti Didžioji Britanija, tačiau po interneto tiekėjų sukilimo ši idėja buvo „nužudyta“.

Prancūzai, siųskitės kol galite. Galime jiems tai sakyti, nes nuo kitų metų įsigaliosiąs įstatymas to daryti neleis. Pirataujantimes vartotojams galios trijų įspėjimų sistema. Po pirmojo vartotojas bus tik perspėtas, po antro perspėjimo jam skirta bauda ar kitokia sankcija, o trečią kartą nusižengus – atjungtas internetas. Visos internetą tiekiančios bendrovės privalės perspėti savo vartotojus. Viską kontroliuos nauja valstybės taryba. Kaip pranešama, ją išlaikyti per metus kainuos apie 20 milijonų eurų.

Šiam žingsniui pritarė ir šalies prezidentas Nicolas Sarkozy, kuris teigė, kad įstatymai turi galioti visur, interneto erdvė negali būti kažkuo išskirtinė. Tačiau čia sulaukta ir skeptiškų vertinimų. Duomenų apsaugos tarnybos, žmonių teisių ir vartotojų teisių gynėjai pradėjo reikšti nepasitenkinimą, nes vartotojai bus sekami. Google taip pat nepalaikė tokios idėjos, o vietinė žiniasklaida tai palaikė „nesąmone“.

Tačiau kai kurie Prancūzijos ministrai įstatymą vertina labai palankiai. Jie tai nurodo kaip pavyzdį Europos Sąjungos šalims, kad nusikalstama veikla niekur negali buti toleruojama. Rankomis trina ir autorinių teisių gynėjai, kurie taip pat šį veiksmą pavadinimo pavyzdžiu kitoms Europos Sąjungos šalims. Jie net nusprendė panaikinti skaitmeninių kūrinių apsaugas, nes jas palikti Prancūzijoje bus beprasmiška.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.