Pristatyti Nvidia Tegra procesoriai

Nvidia vakar pristatė Tegra šeimą. Kompanija jau anksčiau pristatė Tegra APX 2500 procesorių mobiliesiems telefonams bei delninukams, o Tegra 600 ir Tegra 650 pagrindinis taikinys – mobilieji interneto įtaisai.

Tegra, kaip teigia Nvidia, yra "kompiuteris viename luste, mažesniame nei 10 centų moneta". 65 nm Tegra 600 ir 650 procesoriai turi atitinkamai 700 MHz ir 800 MHz taktinio dažnio ARM11 branduolius su vaizdo apdorojimo galimybėmis. Įrenginiai su Tegra procesoriais turės iki 12" ekranus ir klaviatūras arba lietimui jautrius ekranus, praneša Reuters, bei galės naudotis Windows Mobile ir CE operacinėmis sistemomis.

Tegra 600 šeimos procesoriai galės atvaizduoti iki 1080p raiškos HD vaizdo įrašus, o mažai energijos naudojantis GeForce grafikos posistemis leis naudotis trimate vartotojo sąsaja. Mobilieji Tegra įrenginiai taip pat galės turėti HDMI, VGA, DVI bei kitas vaizdo išvesties jungtis.

Pirmųjų tokių įrenginių sulaukti turėtume dar iki šių metų pabaigos. Jų kainos turėtų svyruoti tarp 200 ir 250 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.